Генпрокуратура звинувачує захист Тимошенко у маніпуляціях

П'ятниця, 22 лютого 2013, 09:10

Генпрокуратура звинувачує захист Юлії Тимошенко у маніпулюванні громадською думкою звинуваченнями органів прокуратури у небажанні проводити слідчі та процесуальні дії.

"Прес-служба Генеральної прокуратури вже не раз повідомляла, що захист підозрюваної Тимошенко намагається маніпулювати громадською думкою", - йдеться в заяві, оприлюдненій у п’ятницю.

"З цією метою захист направляє до прокуратури завідомо необґрунтовані клопотання, а обґрунтовані відмови в цих клопотаннях потім навмисно перекручує і подає в засобах масової інформації, як начебто незаконні дії з боку органів прокуратури", - заявляє ГПУ. 

Останніми з таких, за твердженням відомства, є ряд клопотань захисника Олександра Плахотнюка, направлені на адресу слідчого Генпрокуратури "з вимогою звернутися до суду з клопотанням щодо винесення ухвали про допит у судовому засіданні у порядку ст. 225 КПК України за місцем розташування суду, за участі сторін обвинувачення та захисту, у процесуальному статусі свідків, зокрема Кужель, Таруту та інших".

"Сумнівно, що професійний захисник не знає вимоги ст. 225 КПК, яка передбачає, що в цьому випадку зацікавлена сторона кримінального провадження має право безпосередньо звернутися до слідчого судді, а не до слідчого прокуратури з таким клопотанням про допит", - заявляє Генпрокуратура. 

"Очевидно, що метою направлення таких клопотань є отримання відмови з роз’ясненням закону для того, щоб в чергове перекручено витлумачити її в публічних заявах та безпідставно звинуватити органи прокуратури у небажанні проводити слідчі та процесуальні дії, що насправді не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

"А подібні маніпуляції в середовищі юристів завжди вважалися недостойними", - додає ГПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування