Янукович просить забрати в Тимошенко камери, а про Луценка подумає

П'ятниця, 22 лютого 2013, 11:40

Президент Віктор Янукович вважає, що камери в палаті Юлії Тимошенко можна прибрати.

Про це він заявив під час "Розмови з країною", відповідаючи на запитання журналістів, що він мав на увазі, коли сказав на зустрічі з польським президентом що скоро в питанні Тимошенко і Луценко буде знайдено компроміс.

"Я свідомо не коментую це, щоб не тиснути на суд чи наказувати посадовцям (Пенітенціарної служби - УП)", - заявив Янукович.

"Але такі питання, як створення умов, наприклад, для Тимошенко, які вона вимагає, я б прибрав ці камери. Щоб вони не дратували нікого. Якщо мене чують ці працівники, я б дуже хотів би, щоб вони це зробили", - звернувся президент.

"Безумовно, це питання сьогодні заважає всім спокійно жити. Але втручатись і тиснути на органи правоохоронні, на суд і прокуратуру ми не маємо права. Вони і так відчувають величезний тиск через ЗМІ. Ви згодні? Всі згодні. Тому треба, щоб на це питання якнайшвидше дали відповідь суди", - заявив Янукович.

Що стосується ситуації з Луценком, то президент готовий розглянути це питання (можливо, питання амністії) після проходження справи в касації.

"Незважаючи на те, що він в різкій формі висловлюється на мою адресу, але я добре розумію його складний стан. Я звик як політики до різких висловлень. Мені це не подобається, але я звик. Але кидатись мені з кулаками на когось не треба", - заявив президент.

Я вважаю, що по Луценку тоді, коли підійде той час, коли буде розглянута касація, можливо, ще касація вплине на це рішення, коли прийде черга президента, я буду на це питання дивитися", - запевнив президент.

На питання, чи можливі законодавчі зміни для звільнення Тимошенко, Янукович сказав, що це неприпустимо – змінювати законодавство під конкретну людину.

"Законодавчі зміни, штучні під будь-яку людину, такого в жодній країні немає". Є загальні правила", - заявив Янукович.

"Якщо Тимошенко не винна, і суд це визнає – будь–ласка. Якщо вона винна, то хай заплатить ті кошти, на які вона принесла збитки державі. Якщо вона їх не визнає, то скажіть, хто я такий і хто такий парламент, що повинен пробачати, якщо постраждала держава. Мова не йде про Тимошенко, мова йде про будь-кого", - наголосив президент.

Як відомо, Тимошенко висунуте звинувачення у замовленні вбивства і їй загрожує довічне ув'язнення.

Касацію на вирок Луценку Вищий спецсуд не розглядає вже 7 місяців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування