6 голів комітетів можуть лобіювати свій бізнес

П'ятниця, 22 лютого 2013, 15:46

6 керівників комітетів у парламенті потенційно можуть лобіювати свій бізнес.

Такі результати аналізу, проведеного рухом "Чесно".

Зокрема, такий ризик є вірогідним для голів комітетів з питань промислової та інвестиційної політики; бюджету; податкової та митної політики; транспорту і зв’язку; охорони здоров'я; екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Результати дослідження свідчать, що загалом 17 голів комітетів з 29-ти так чи інакше причетні до бізнесу: 6 безпосередньо і 11 – опосередковано. Причетність решти 12 голів комітетів до бізнесу встановити не вдалося.

У Партії регіонів: 11 з 13 голів комітетів – причетні до бізнесу, з них - тільки 3 відкрито. У ВО "Батьківщина": 3 з 9 голів комітетів - причетні до бізнесу, з них - 1 відкрито. У партії "УДАРУ Віталія Кличка": 2 з 3 голів комітетів – фактично є бізнесменами і займаються бізнесом відкрито. У КПУ: у 2 голів комітетів причетності до бізнесу не виявлено. ВО "Свобода" єдиний голова комітету причетна до бізнесу:.

В цілому, найбільший "корупційний потенціал", на думку Руху ЧЕСНО, мають голови наступних комітетів Верховної Ради України VII скликання:

- Воропаєв Юрій Миколайович. Партія регіонів. Комітет з питань промислової та інвестиційної політики

- Гєллєр Євгеній Борисович. Партія регіонів. Комітет з питань бюджету

- Хомутиннік Віталій Юрійович. Партія регіонів. Комітет з питань податкової та митної політики

- Колесніков Борис Вікторович. Партія регіонів. Комітет з питань транспорту і зв’язку

- Бахтеєва Тетяна Дмитрівна. Партія регіонів. Комітет з питань охорони здоров'я

- Сех Ірина Ігорівна. ВО "Свобода". Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування