Янукович підтвердив, що Луценко сидить за критику влади – дружина

П'ятниця, 22 лютого 2013, 20:22

Дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценко Ірина вважає, що президент Віктор Янукович підтвердив, що її чоловік ув’язнений за критику влади.

Про це захисниця колишнього глави МВС заявила в коментарі "Українській правді".

"Я дуже уважно прослухала все, що говорив президент у своєму якби зверненні до українського народу, ті запитання, на які він давав відповіді. Звичайно, що мене цікавила думка президента з приводу мого чоловіка Юрія Віталійовича Луценка", - сказала вона.

Луценко навела основні висновки, які вона зробила, "прослухавши коментар Віктора Федоровича стосовно долі мого чоловіка".

"Перше, це те, що Віктор Федорович досконало знає, на якій стадії знаходиться справа засудженого Луценка. А відтак, оскільки сам президент відслідковує питання стадії справи мого чоловіка, значить, що Луценко – не простий засуджений, а засуджений, який заслуговує уваги самого президента", - заявила вона.

"Друге, Віктор Федорович підтвердив, що цікавиться публікаціями Луценка. Він знає чітко, про що пише Луценко, в якому напрямку мислить Луценко. А відтак він цікавиться публікаціями Луценка як політика", - зазначила дружина екс-міністра.

"Третє, Віктор Федорович заявив, що йому не подобається критика Луценка як політика, але Віктор Федорович підтвердив, що ми живемо в демократичній державі, і тому він як представник партії влади дослухається до критики свого політичного опонента", - сказала Луценко.

"Таким чином я роблю свій четвертий висновок, що Віктор Федорович підтвердив, що незадоволення критикою Луценка – це є, мабуть, однією з причин, чому Луценко сидить", - заявила вона.

"Ми бачимо тепер підтвердження основних мотивів тримання Луценка під вартою – це критика дій влади сьогодні", - додала захисниця екс-чиновника.

Як відомо, 22 лютого під час "Розмови з країною" стосовно ситуації з Луценком, Янукович заявив, що готовий розглянути це питання (можливо, питання амністії) після проходження справи в касації.

"Незважаючи на те, що він в різкій формі висловлюється на мою адресу, але я добре розумію його складний стан. Я звик як політики до різких висловлень. Мені це не подобається, але я звик. Але кидатись мені з кулаками на когось не треба", - заявив президент.

"Я вважаю, що по Луценку тоді, коли підійде той час, коли буде розглянута касація, можливо, ще касація вплине на це рішення, коли прийде черга президента, я буду на це питання дивитися", - запевнив президент.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...