Нового Леніна в Охтирці поки не буде. Журналісту розбили голову

Субота, 23 лютого 2013, 15:07

В Охтирці поки не встановлюватимуть нового пам’ятника Володимиру Леніну.

Про це заявив у суботу в.о. мера Охтирки на місці старого пам’ятника, де проходять акції за та проти встановлення нового, повідомив на своїй сторінці в Facebook прес-секретар київської "Свободи" Олександр Аронець.

"Депутати провели перемовини з в.о. мера Охтирки. Він вийшов до людей, сказав, що поки ніхто не буде встановлювати нового пам'ятника. Запросив на сесію міської ради 26 лютого, де міськрада прийме рішення відповідно до "думки громади". Цікаво, це як? Хто більше заплатить?", - написав Аронець.

Він також повідомив, що в суботу один з прибічників комуністів розбив голову активісту "Свободи", коли намагався влучити скляною пляшкою в нардепа Ігоря Швайку.

Фото з Facebook Аронця

"Очевидно, що комуністичним мамонтам не сподобалось таке рішення влади, тому їхні провокатори розбили голову активісту. Щоб провокатори більше не подумали щось подібне вчудити, провокатор отримав по заслугам", - додав він.

Аронець також написав, що спровокувала ситуацію нардеп від КПУ Вікторія Бабич.

Пізніше він написав, що провокатор розбив голову не "свободівцю", а журналісту, який саме знімав виступи.

Фото з Facebook Аронця

У той же час, в міліції спростовують інформацію ВО "Свобода" про те, що правоохоронці застосовували силу відносно активістів та народних депутатів від цієї партії.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на сектор зв'язків з громадськістю УМВС України в Сумській області, біля місця, де раніше стояв пам'ятник Леніну, в суботу було дві акції - комуністів і "свободівців". Перші виступали за повернення пам'ятника, другі заявляли, що цього не допустять.

"Завдання правоохоронців полягало в охороні громадського порядку та недопущення силового варіанту розвитку подій між представниками двох політичних сил. Коли комуністи і члени "Свободи" почали штовхатися, міліція розсікла конфліктуючі сторони і утворила між ними живий коридор. Ніяких протиправних дій вона при цьому не скоювала. До речі, спецпідрозділу "Беркут" на мітингу взагалі не було", - цитує прес-служба обласної міліції начальника Охтирського міськвідділу В'ячеслава Лугового.

В даний час правоохоронці проводять перевірку усної заяви народного депутата від Компартії про застосування одним з мітингуючих щодо неї сльозогінного газу і продовжують забезпечувати охорону громадського порядку на місці події.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування