Тюремники кажуть, що лікарі до Тимошенко не приїхали самі

Понеділок, 25 лютого 2013, 10:57

У Пенітенціарній службі заявляють, що лікарі берлінської клініки "Шаріте" у понеділок вранці не приїхали до засудженої Юлії Тимошенко в Харків.

Про це повідомляє прес-служба ДПтС, нагадуючи, що 25 лютого в ЦКЛ "Укрзалізниці" мала розпочати роботу міжнародна медична комісія за участі лікарів МОЗ України та клініки "Шаріте" щодо обстеження Тимошенко.

"Однак, незважаючи на готовність роботи комісії з числа українських лікарів, німецькі лікарі до Харкова станом 10:00 годину 25 лютого так і не прибули", - заявляє відомство.

ДПтС наголошує, що німецька сторона була офіційно проінформована через МЗС України про готовність забезпечити роботу зазначеної комісії.

"Будь-яких перешкод з боку пенітенціарного відомства щодо проведення обстеження засудженої Тимошенко не чиниться. Про це свідчить і той факт, що усі попередні візити німецьких лікарів зі сторони пенітенціарної служби були організаційно забезпечені", - запевняє ДПтС.

Заяви "Батьківщини", за твердженням відомства, "є неправдивими і мають на меті виправдання за неприїзд німецьких лікарів шляхом спроби чергової дискредитації пенітенціарного відомства".

У свою чергу, "Батьківщина" наводить слова головного лікаря клініки "Шаріте" ("Charité") Карла Макса Айнгойпля про те, що продовження лікування Тимошенко залежить від дозволу влади України і від бажання самої екс-прем’єра.

"Берлінська клініка Charité запропонувала Юлії Тимошенко продовжити медичне обслуговування і після того, як вона пройде курс лікування у лікарні на батьківщині", - цитує його Deutsche Welle з посиланням на інформаційне агентство DPA.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News