Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкова: прес-секретар Януковича нікого не обманювала. Журналіст наполягає, що їй обіцяли

Понеділок, 25 лютого 2013, 18:22

Прес-секретар президента Дарка Чепак не приймала рішення щодо того, хто з журналістів буде задавати питання під час прес-конференції президента Віктора Януковича після саміту "Україна – ЄС".

Про це заявили у головному управлінні прес-служби та комунікацій адміністрація президента, коментуючи новину про те, що прес-секретар Януковича обдурила журналістів.

"Надаємо вам фотографію з прес-конференції під час ХVІ Саміту Україна - Європейський Союз, про яку йдеться у повідомленні. Прес-конференцію веде приймаюча сторона", - зазначили в АП.

 

"У цьому випадку її вів прес-секретар президента Європейської Ради Дірк Де Бейкер. Питання про надання слово приймає виключно він і ніхто більше", - уточнили у прес-службі Януковича.

Фото АП 

"У зв’язку з цим, інформація, викладена у вашому повідомленні, не відповідає дійсності. Просимо також опублікувати фото, на якому чітко видно, що місце модератора прес-конференції займає Дірк Де Бейкер", - додали в управлінні.

Раніше повідомлялося, що на прес-конференції президента Віктора Януковича і лідерів ЄС в Брюсселі стався конфлікт між журналістами з України та прес-секретарем президента.

Українські журналісти мали право поставити лише одне запитання. Перед прес-конференцією прес-секретар президента Дарка Чепак в присутності журналістів пообіцяла надати слово журналістці з видання "Кореспондент" Ірині Соломко, однак на самій прес-конференції розпорядник передав мікрофон журналістці з пулу Януковича Дарці Оліфер (канал ICTV).

Тому Янукович на брифінгу так і не почув жодного запитання про згортання демократії в Україні.

У свою чергу Соломко уточнила, що "на прес-конференцію прибули два пули журналістів - президентський і пул Єврокомісії".

"І звичайно представник кожного задає питання, це було озвучено прес-секретарем Президента України Даркою Чепак. Потім від прес-секретаря Хермана ван Ромпея ми дізнаємося, що за домовленістю з українською стороною буде можливість задати лише одне питання від пулу Єврокомісії, це повинна була бути я", - розповіла журналіст "Кореспондента".

За її словами, прес-секретар глави Ради ЄС Германа ван Ромпея попросив її повідомити, про що вона буде питати Януковича, але вона відмовилася.

"У результаті мікрофон дали представнику президентського журналістського пулу, журналістці ICTV, і пролунало нешкідливе питання про безвізовий режим", - заявила Соломко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...