Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів, чому отримав поразку

Вівторок, 26 лютого 2013, 11:33

Екс-президент Віктор Ющенко вважає, що його прихильники відвернулися від нього, бо він говорив про важливі стратегічні питання, а не про насущні.

Він також не виключає своєї участі в майбутніх виборах президента, сказав Ющенко в інтерв'ю газеті "Коммерсант-Власть".

"Коли ти чесно поводишся зі свою нацією, ти говориш про речі, які іноді гірчать. Не засмучують, а саме гірчать. І я це робив. Говорив про цілі, які проявляться не до листопада й не до наступного року, а будуть служити довгостроковому становленню політичної стабільності й розвитку", - сказав Ющенко.

"Я вважав, що президент повинен працювати на такий політичний курс, і не приховував від людей відповіді й відповідальність. У цей час біля тебе з’являються політики, які говорять: "Ми зробимо так, що у вас буде €1000 зарплата!", "Ми зробимо так, що за 700 днів ви отримаєте 128 млрд гривень компенсацій за внески в Ощадбанк! Мінімальна пенсія в Україні буде €1000!", - зазначив він.

"Це популізм і політична брехня. Але люди у якийсь момент кажуть: про що ти? Ти нам тут про соборність мовиш, про національних героїв, а нам борщу гарячого треба! Це дискусія між простим, споживчим і серйозним, людським, таким, що дає відповіді на важливі питання твоїм дітям і онукам", - заявив Ющенко.

На його думку, "у цьому була вся проблема".

"Я хотів учити націю й бачити довгу національну перспективу через стабільність, взаєморозуміння, відчуття того, що ти, як громадянин, і є фактор стабільності", - наголосив екс-президент. 

За словами Ющенка, він не очікував, що його президентський шлях так завершиться.  

"Я думав, що встигну більше. Встигну донести до мільйонів, що довгострокова національна повістка не має альтернативи. Я це й сьогодні стверджую й умру з цим – для мене іншої політики не буде", - сказав він.

"Але виявилося, що в мене не було політичних партнерів. Буквально через місяць-два проти цієї політики, по суті, виступила Тимошенко, яка практикувала інші прийоми й інші підходи", - заявив Ющенко. 

На думку Ющенка, його рейтингу "найбільшу шкоду завдала Тимошенко", а внутрішнє протистояння "найбільше вплинуло на потенціал демократів". 

Екс-президент сказав, що головний урок, який він виніс зі своєї поразки, – це "відданість своїм переконанням".

За його словами, він "не готовий зраджувати принципам і пріоритетам заради негайної політичної перемоги". 

На запитання, чи буде він іще брати участь у виборах президента, Ющенко відповів: "Не знаю... Не виключаю. Я вважаю, що це буде з погляду моїх переконань правильно. Я прийму рішення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування