Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екологи: Депутати намагаються відкрити заповідники для полювання

Вівторок, 26 лютого 2013, 14:44

Екологи виступають категорично проти прийняття законопроекту, який дозволить мисливський туризм у природно-заповідних зонах.

Про це повідомив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, передає Інтерфакс.

"Під виглядом так званого "мисливського туризму" пропонується відкрити полювання в заповідних й інших зонах біосферного заповідників, а також у національних парках, заказниках, охоронних зонах заповідників і інших об'єктах природного заповідного фонду України", - заявив Борейко.

Він розповів, що у Верховній Раді перебуває зареєстрований депутатом із фракції Партії регіонів Віталієм Барвиненком законопроект про внесення змін до закону України про природно-заповідний фонд України (про екологічний і мисливський туризм).

За словами Борейка, це вже четверта спроба депутатів-мисливців відкрити українські заповідники й національні парки для "мисливського депутатського свавілля".

Він відзначив, що екологічній громадськості вдалося запобігти трьом спробам прийняття подібних законопроектів.

Борейко відзначив, що в пояснювальній записці говориться, що даний закон "буде сприяти екологічному вихованню".

"Однак про яке екологічне виховання може йтися, якщо диких тварин не підгодовують, не лікують, а позбавляють життя заради забави мисливців? Депутат прагне протягти полювання під виглядом мисливського туризму", - заявив він.

За даними екологів, у цей час мисливські угіддя займають в Україні близько 80% території країни, а національні парки й заповідники – менше 1%. За роки Незалежності України значно скоротилася кількість зубрів, рисі, качок, козуль, лосів.

"Ціль цього законопроекту очевидна – перетворити Україну в один великий стрілково-мисливський тир", - відзначив Борейко.

Як відомо, серед любителів полювання значиться президент Віктор Янукович, Євгеній Червоненко та Руслан Щербань. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування