Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама вирішив, кого відправити в Україну новим послом

Середа, 27 лютого 2013, 14:12

Президент Обама оголосив про свій намір запропонувати кандидатуру Джеффрі Пайятта як наступного посла США в Україні.

Про це повідомляє посольство США.

 Джеффрі Р. Пайятт Фото The Hindu

Джеффрі Р. Пайятт – кар’єрний дипломат вищого ешелону дипломатичної служби США, який має за плечима 22 роки роботи у Державному департаменті, під час якої донині здебільшого зосереджувався на Азії та Латинській Америці.

Пан Пайятт у травні 2010 року обійняв посаду головного заступника помічника Державного секретаря – заступника керівника Бюро з питань Південної і Центральної Азії. 

Перед цим, з серпня 2007 року, він був заступником голови дипломатичної місії США при Міжнародному агентстві з Атомної Енергії та міжнародних організаціях у Відні.

З 2002 по 2007 рік пан Пайятт служив у посольстві США в Делі, Індія, спочатку як радник-посланник з політичних справ, а з червня 2006 року – як заступник керівника дипломатичної місії. 

У цій якості він керував щоденною оперативною діяльністю одного з найбільших і найшвидше зростаючих посольств США за кордоном.

До призначення в Індію він працював у Генеральному консульстві США в Гонконгу, займаючись діалогом з питань торгівлі та експортного контролю із цим Особливим адміністративним регіоном Китаю.

З 1997 по 1999 рік він був керівником американського консульства у Лахорі, Пакистан.

Як відомо, нинішній посол США Джон Теффт приїхав в Україну в грудні 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування