Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Закарпатті з'ясовують стосунки підпалом автомобілів - ЗМІ

Неділя, 3 лютого 2013, 14:24

Тільки за минулий рік в Закарпатській області було спалено близько 20 автомобілів високопоставлених осіб.

Як пише "Дзеркало тижня. Україна", підпали автомобілів поступово перетворюються на найпоширеніший спосіб неформального з'ясування стосунків у Закарпатті. Спалюють машини підприємців, чиновників, журналістів і навіть правоохоронців, причому з вищої керівної ланки. У більшості випадків міліція безсила перед паліями.

ZN.UA вдалося отримати статистику підпалів за останні три роки. Цифри надані обласним управлінням МНС станом на листопад 2012 року.

Так, якщо в 2010 р. в Закарпатті було спалено всього 6 машин, то в 2011-му - 12, а в листопаді 2012-го - 15. Після цього було ще як мінімум три умисних підпали, отже, до кінця минулого року в області спалено близько 20 автомобілів. Більшість із них - в Ужгороді та Мукачеві.

Зокрема, в ніч на 9 липня 2011 р., в місті Виноградові на приватному подвір'ї був проведений підпал 2-річного "мерседеса" прокурора Хустського району Івана Кайла. Палії ​​досі не знайдені.

16 жовтня 2011 року в Ужгороді запалав Volkswagen-Touran екс-заступника начальника обласного УМВС Володимир Петрицюка (незадовго до цього він вийшов у відставку). Висновок експертів - навмисний підпал. Замовники і виконавці злочину не знайдені.

23 лютого 2012 року серед білого дня поруч з приміщенням Адміністративного суду Закарпатської області підпалили ВАЗ-2109 працівника відділу по боротьбі з торгівлею людьми та кіберзлочинністю обласного УМВС Михайла Данила.

Опергрупа, що прибула на місце, виявила поряд з автомобілем кинуті відра із залишками пального, а також шкіряний чохол з ключами і міліцейський жетон з печаткою для закриття сейфів. Сам Данило розцінив підпал автомобіля як помсту і спробу залякування з боку відділу внутрішньої безпеки, з яким у нього тривалий конфлікт. Злочин так і не розкрито.

1 грудня о 3 годині ночі в Мукачеві, у дворі приватного будинку, де проживає прокурор міста Руслан Біловар (в минулому перший заступник прокурора області), невідомі облили пальним і спалили позашляховик Mersedes Benz ML-350. Сам підпал був здійснений в День працівників прокуратури.

На місце негайно виїхали прокурор області, начальник УВС та слідчо-оперативна група. Розслідування злочину взяв під особистий контроль обласний прокурор, але паліїв так і не знайшли.

Через три тижні, в ніч на 22 грудня минулого року, в Ужгороді був спалений кросовер Hyundai Santa Fe заступника мера Ужгорода Юрія Белякова. Автомобіль стояв на проспекті під вікнами будинку, де живе Беляков. Злочинці не знайдені.

Правоохоронці неодноразово заявляли про необхідність боротьби з паліями, однак вжиті заходи поки не дали результатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
Усі новини...