Глава МЗС Швеції: Янукович рухається вниз, а не на Схід чи Захід

Неділя, 3 лютого 2013, 19:55

Глава МЗС Швеції Карл Більдт вважає, що президент Віктор Янукович рухається вниз, а не на Схід або Захід.

Таку думку він висловив в інтерв’ю "Німецькій хвилі", опублікованому в неділю.

"Багато людей кажуть, він (Янукович) коливається між рухом на Схід та на Захід. Але зараз я бачу, що він рухається вниз. Тому що він зіпсував відносини як з Росією, так і з Європейським Союзом. Базується це на розрахунку чи на помилках? Радше останнє", - сказав Більдт.

"Чого йому варто боятися, так це важкої економічної ситуації у власній країні. Економічне становище України справді стає складним. Це матиме політичні наслідки для його влади. У довгостроковій перспективі ситуація в Україні могла б суттєво покращитися завдяки відносинам з Євросоюзом. Чи розуміє він це, я не знаю", - додав шведський міністр.

Водночас він повідомив, що питання санкцій щодо України поки що не обговорювалося в Євросоюзі.

"Не впевнений, що це добра ідея. Ми вживали обмежувальних заходів у низці випадків. Наприклад, у випадку з Білоруссю. Наскільки я знаю, ми поки що не обговорювали таких санкцій щодо України", - сказав Більдт, підкресливши, що ситуація в Україні суттєво краща, ніж у Білорусі.

На питання, чи зараз Україна ізольована від Євросоюзу, міністр відповів: "Якщо йдеться про українське керівництво… як ми бачимо, частота візитів до Києва суттєво знизилась. Добре це чи погано, не знаю. Але це факт. Я гадаю, що елемент цього на даний момент є, так".

Він також назвав останні обвинувачення Генпрокуратури на адресу екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо вбивства Євгена Щербаня "підтвердженням попереднього гіркого досвіду".

"Вони пред'являють їй одне обвинувачення за іншим. Звинувачення у першому процесі були явно тенденційними та недостатньо обґрунтованими. Отже, на мою думку, усе це політично мотивовано. Подивимось, що буде далі", - сказав Більдт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News