Депутати вже хочуть нову систему голосування, аби не вводити "сенсорний палець"

Понеділок, 4 лютого 2013, 11:23

У регламентному комітеті Верховної Ради наполягають на розробці "системи голосування нового покоління".

Про це заявив голова комітету Володимир Макеєнко під час своєї доповіді на погоджувальній раді стосовно впровадження "сенсорної кнопки".

За його словами, нинішня система голосування була впроваджена 30 серпня 2002 року, має термін використання 10 років, і "станом на 30 серпня 2012 року її амортизація складала 100%".

За оцінками головного конструктора, подальше використання системи "Рада-3" не може гарантувати її безперебійну роботу, а для введення сенсорної кнопки необхідно модернізувати саму систему, вклавши додаткові кошти.

"При цьому необхідно врахувати, що чинна система "Рада-3" не має комплексної системи захисту інформації, оскільки на момент створення у 2002 році необхідні заходи не були передбачені", - сказав Макеєнко.

Саме тому він запропонував підтримати пропозицію НАН України про розробку та впровадження системи електронного голосування "нового покоління", яка б відповідала Конституції та регламенту в частині персонального голосування.

У свою чергу спікер Володимир Рибак сказав, що не може підписати розпорядження про введення "сенсорної кнопки", оскільки депутати зареєстрували 4 проекти змін до законів та 2 проекти постанов з цього приводу.

Таким чином, за словами спікера, відповідне рішення має приймати сесійна зала.

Крім того, Рибак висловив думку, що на розробку і впровадження нової системи "Рада" піде приблизно півроку.

Він послався на слова Макеєнка про те, що система "Рада-3" вже діє і була лише модернізована сенсорною кнопкою. А оскільки термін дії цієї системи завершився у серпні 2012 року, то необхідно розробити "систему Рада-4 нового покоління".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування