Нардеп каже, що Рибак не пустив його до Обами

Понеділок, 4 лютого 2013, 16:17

Голова Верховної Ради Володимир Рибак не пустив депутата Сергія Міщенка на Національний молитовний сніданок у Вашингтоні за участю Президента США Бараком Обамою.

Про це повідомила прес-служба народного депутата.

Як зазначив сам Міщенко, цього тижня 7 лютого він мав брати участь у Національному молитовному сніданку у Вашингтоні, який організовується Президентом США та американськими конгресменами і в якому беруть участь представники з понад 130 країн.

"Я отримав запрошення на цей захід від сенаторів США Джефа Сессіонс та Марка Прайора. До речі, я вже неодноразово відвідував цей захід. Попередні роки я запрошувався, як представник опозиції, так само і цього року мене запросили туди, як депутата опозиціонера", - сказав нардеп.

Він також повідомив, що звернувся до Рибака з проханням дати дозвіл на відрядження до США.

За його словами поїздка мала відбуватись за його особистий рахунок.

"Але… я отримав більш, ніж дивну відмову. У своїй відповіді Володимир Рибак надіслав копію розпорядження Голови ВРУ, за підписом Литвина датовану ще 24 вересня 2009 року, про те, що відрядження депутатів, під час пленарних засідань не здійснюються…", - сказав С.Міщенко

На його переконання – це заборона опозиційному депутату брати участь в міжнародних заходах за участю Президента США, американських конгресменів, парламентарів, дипломатів з інших країн.

"Бо фракції Партії Регіонів на цей благодійний сніданок поїде ціла делегація депутатів. І не в складі офіційної парламентської делегації", - наголосив Міщенко.

Він також зазначив, що заборону Рибака можна розцінювати виключно як намагання ізолювати справжніх опозиційних депутатів від будь-яких контактів зі світовими лідерами і міжнародною спільнотою.

Як відомо, раніше повідомлялось, що депутат від Партії регіонів Ганна Герман не оформляла відрядження для участі в Національному молитовному сніданку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News