Луценко просить Європу дати Україні шанс

Понеділок, 4 лютого 2013, 20:03

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що європейці мають "дати Україні шанс стати повноцінною європейською країною".

Про це він сказав на зустрічі з екс-президентом Європарламенту Петом Коксом та екс-президентом Польщі Александром Кваснєвським.

Як повідомила дружина Луценка Ірина, головною темою розмови її чоловіка із Коксом та Кваснєвським був саміт Україна-ЄС, призначений на 25 лютого".

За її словами, "європейських гостей цікавила позиція Луценка щодо оцінки внутрішньої ситуації в Україні напередодні саміту, а також зовнішньополітична ситуація".

"Зокрема, вони поговорили і про справу Тимошенко, а також позицію Росії щодо нових обвинувачень екс-прем’єрки, висунутих їй Генпрокуратурою", - додала Ірина Луценко, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

"Луценко залишається на своїй твердій позиції – Україна має стати асоційованим членом ЄС, вирвавшись із євразійського зашморгу", - наголосила Ірина Луценко.

"У розмові із європейцями Луценко підкреслив, що не дивлячись на наявність в Україні вже більш 30 політичних в’язнів різного рівня (від так званих "васильківських терористів" до сумських граффітчиків), не дивлячись на 2 роки в’язниці, проведені ним за ґратами, та втрачене здоров’я, не дивлячись на 1,5 роки ув’язнення Тимошенко, Україні треба дати шанс стати повноцінною європейською країною", - додала вона.

"Юрій Луценко наголосив: українці не можуть бути двічі покарані нинішньою владою – ув’язненням Тимошенко і Луценка і втратою шансу на європейське майбутнє. Він ще раз закликав представників Європарламенту дати шанс громадянам України зберегти перспективу бути рівними серед європейців", - заявила Ірина Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News