Опозиція не дозволить працювати, поки не буде сенсорної кнопки

Вівторок, 5 лютого 2013, 11:01

Опозиція заявляє, що не дозволить розпочати роботу Верховної Ради, доки не буде введена в дію система персонального голосування "Рада-3".

Про це на брифінгу в парламенті заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Ми вимагаємо персонального голосування сенсорною кнопкою "Рада-3". Усі відмовки більшості, що ця система впливає на здоров'я депутатів, що вона випрацювала свій термін – є намаганням затягувати час", - сказав він.

Тягнибок  додав, що "Партія влади боїться персонального голосування, але позиція трьох опозиційних фракцій є однозначною, рішучою, чіткою і неповоротною".

Водночас лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко додав, що влада має "всі можливості для того, щоб вже сьогодні почати працювати".

Фото прес-служби УДАРу

"Але ми не хочемо, щоб депутати знову не виконували свої обов’язки і не приходили на засідання. Були депутати, які жодного разу не були присутні на засіданні. Кожен з депутатів повинен приходити на роботу – це перше. По-друге, персональне голосування. Це можна зробити, бо є "Рада-3", - сказав Кличко.

Він додав, що іншим варіантом роботи може бути вилучення карток відсутніх на засіданні депутатів.

Лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк додав, що спікер відмовляється ввімкнути "Раду-3", бо Партія регіонів не має необхідної для голосування кількості депутатів.

"Карткова більшість Партії регіонів розсипалася, бо в них немає більшості народних депутатів. І тільки це є головною причиною відмови головуючого ввімкнути систему особистого голосування. На роботу треба приходити і самостійно голосувати за ті закони, які Партія регіонів хоче провести, а не торгувати картками", - сказав Яценюк.

Він також додав, що опозиція звернеться до Конституційного суду з вимогою визнати неконституційними усі акти, які Верховна Рада проголосувала з порушенням законів.

А також до президента Віктора Януковича з закликом не "підписувати жодного акта парламенту, бо всі вони прийняті з порушенням".

"Наша вимога чітка і однозначна – це не ультиматум опозиції, а вимога Конституції і українського народу –  якщо вас обрали членами парламенту: приходьте голосуйте особисто і несіть персональну відповідальність", - підсумував Яценюк.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування