Пашинський: ГПУ взяла додатковий час на фальшування "справи Щербаня"

Вівторок, 5 лютого 2013, 16:38

Досудове слідство у справі про вбивство Євгена Щербаня не завершено, як про це заявляв генпрокурор Віктор Пшонка.

Про це заявив заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Пашинський після зустрічі з керівництвом ГПУ, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Нам сьогодні було офіційно повідомлено начальником Головного слідчого управління Курисем, що досудове слідство по вбивству Щербаня не завершено. А це значить, що Пшонка або свідомо, або несвідомо ввів суспільство та іноземних послів в оману, заявивши, що слідство завершено і Тимошенко пред’явлена підозра", - сказав депутат.

"Очевидно, що справу ще не встигли сфальшувати, і вони взяли собі додатковий час для фальшування, але тим самим вони підставляють свого генпрокурора", - додав Пашинський.

Він також додав, що під час зустрічі керівництво пенітенціарної служби повідомило про те, що цілодобове відеоспостереження ведеться за двома категоріями: засудженими до довічного ув’язнення і за Тимошенко.

Однак у Генпрокуратурі заявили, що депутат Пашинський спекулює на словах Пшонки, вириваючи їх з контексту.

"Генпрокурор, а також співробітники Генпрокуратури не один раз повідомляли про те, що за окремими епізодами кримінальних справ проти Тимошенко слідчі завершили низку слідчих дій і здобули достатню кількість доказів, що дозволило на даному етапі прийняти рішення щодо вручення Тимошенко повідомлення про підозру", - сказала керівник прес-служби Генпрокуратури Маргарита Велькова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Велькової, якби генпрокурор заявив про те, що Генпрокуратура передала справу до суду, тоді можна було б говорити про завершення розслідування.

"Але такого сказано не було. Тобто, народний депутат Пашинський, прекрасно розуміючи, що в його заяві немає суті, поспішив оголосити новину, яка насправді новиною не є", - підсумувала прес-секретар Генпрокуратури.

Як відомо, 18 січня Тимошенко вручили "повідомлення про підозру" у справі про вбивство Євгена Щербаня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...