Не тільки Тимошенко перебуває під наглядом камер - тюремники

Вівторок, 5 лютого 2013, 19:52

Окрім екс-прем’єрки Юлії Тимошенко ще понад 120 засуджених перебувають під постійним відеоспостереженням.

Про це сказав начальник департаменту охорони, нагляду і безпеки, режиму та контролю за виконанням судових рішень Державної пенітенціарної служби Олександр Кіслов, повідомили у прес-службі відомства.

"Чітко у КВК зазначено, що засуджений перебуває під постійним наглядом",- зазначив він.

За словами Кіслова в країні є засуджені, окрім Тимошенко, які перебувають під постійним відеоспостереженням.

За його словами, встановлення відеоспостереження розпочалося чотири роки тому і залежало від фінансування. На сьогодні відеоспостереження безпосередньо за засудженими у місцях позбавлення волі здійснюється понад 2500 камер.

Він повідомив, що у майбутньому камер стане більше і відповідно таким відеоспостереженням буде охоплено більше засуджених.

Кіслова також заявив, що у цивільних лікарнях неможливо створити ті ж умови перебування засудженого, що і в установах виконання покарання.

За його словами, всі права засуджених можливо забезпечити в установах виконання покарання та у лікувальних закладах пенітенціарної системи, зокрема і право на прогулянки.

"Неможливо створити у лікарні окремий двір під охороною, щоб засуджений там проводив прогулянку. Я не говорю тільки про Юлію Тимошенко, я говорю про всіх ув'язнених," - наголосив він.

Кіслов нагадав, що ув'язнений переводиться до лікувального закладу МОЗ у випадку, якщо лікувальні заклади пенітенціарної системи не можуть забезпечити його лікування.

"Але після отримання первинної допомоги і за висновками цивільних лікарів, він повертається або до нашого лікувального закладу, де створенні всі умови - телефонні розмови, побачення, прогулянки, передачі, або до медичної частини установи. Тому неможливо у цивільних лікарні створити установу виконання покарання,"- наголосив він.

Відповідаючи на запитання опозиційних депутатів щодо доступу свіжого повітря до палати Юлії Тимошенко він повідомив, що "вікно, яке розташовано у палаті, відкривається на провітрювання. Там встановлена примусова вентиляція для того, щоб було свіже повітря".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News