Кличко говорить про дострокові вибори, "регіонали" готові дати 30 днів

Середа, 6 лютого 2013, 08:17

Лідер фракції УДАР Віталій Кличко не виключає дострокових виборів до Верховної Ради у випадку, якщо компроміс між опозицією й більшістю не буде знайдений.

"На жаль, компроміс не знайдений. Ми сподіваємося, що зможемо виробити шляхи вирішення питання – у середу вранці переговори продовжаться", - сказав він газеті "Комерсант-Україна".

Кличко додав, що опозиція готова до позачергових парламентських виборів, якщо робота Ради не відновиться.

"Ми не виключаємо дострокових виборів і готові до цього! Упевнений, що ми відстоїмо інтереси кожного виборця", - сказав лідер УДАРу. 

У свою чергу, "регіонал" Нестор Шуфрич запевнив, що його партія не боїться перевиборів.

"Ми не стали розблокувати трибуну, щоб їх дур була видна! І готові надати їм таку можливість протягом 30 днів. Ми виборів не боїмося!", - сказав він. 

Стаття 90 Конституції передбачає право, а не обов'язок президента розпустити Верховну Раду, якщо протягом 30 днів однієї сесії пленарні засідання не можуть початися. 

"Підстав для дострокових виборів немає, це радше політична заява людини, яка тільки набирається досвіду політичної роботи (Кличка)", - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Він додав, що у Верховній Раді слід створити робочу групу з виходу із кризи. 

Заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв заявив на це газеті: "Ми погодимося за умови, що 50% групи складуть представники опозиції".

"Мета її роботи – технічне вирішення питання про те, як задіяти сенсорну кнопку, при цьому на час роботи групи голосування в Раді повинні проходити шляхом підняття рук", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...