"Гроші на роботу з виборцями" депутати витрачають на машини і сім'ю

Середа, 6 лютого 2013, 16:30

Гроші, які депутати отримали додатково до своєї зарплати, на виконання депутатських повноважень за грудень, вони витратили на ремонт своїх автомобілів, вітальні листівки з Новим роком чи на сім'ю.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" пише журналіст руху "Чесно" Сергій Андрушко.

"Як відомо, народні депутати окрім зарплати, отримують гроші на відшкодування витрат "пов'язаних з виконанням депутатських повноважень". За словами депутата Володимира Ар'єва, ця сума складає 17 тисяч 400 гривень", - пише Андрушко.

"Я утримую громадську приймальню у Святошинському районі, у мене мій автомобіль особистий використовується на 80% у робочих справах, тому треба його підтримувати в належному стані", - розповів Ар'єв, на що пішли гроші "на виконання депутатських повноважень".

Відповідно до поданої в ЦВК декларації за 2011 рік, депутат Ар'єв є власником Mersedes Glk 2009 року, а його родина володіє BMW X6 2009 року.

А депутат і письменник Володимир Яворівський навіть не знає, чи отримував гроші на спілкування з виборцями.

"Мабуть, так (отримував). Мені гроші йдуть просто на карточку", - сказав він.

17 тисяч гривень, які йому доплачують за роботу з виборцями, Яворівський витратив на пальне, бо за його словами, їздить сам і живе за містом, а також на листівки з Новим роком і Різдвом і "трішки доплатив на свята своїм помічникам".

Як відомо, на утримання помічників держава виділяє окремі кошти.

Депутат Володимир Яворівський, відповідно до поданої до ЦВК декларації, має два автомобілі: Mersedes Benz S 450 та Mitsubishi Pajero.

Депутат-регіонал Ельбрус Тедеєв відверто розповів, що гроші, призначені на виконання депутатських повноважень, витратив на свою сім'ю.

Щоправда, суми точної назвати не зміг: "12 тисяч, здається. Витратив на сім'ю, на побутові різні питання, троє дітей".

Натомість ще один депутат від Партії регіонів Віктор Янукович взагалі не пам'ятає, чи отримував гроші на виконання депутатських повноважень.  

А новообраний депутат від партії "Свобода" Олег Гелевей навіть не знає, яку зарплату отримав у грудні.

"З цим помічники розбираються", - зізнався нардеп.

Як повідомлялося раніше, нардепи із зарплатою в 17 тисяч вибивають надбавки за знання російської мови як іноземної. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування