Політолог лякає Раду найгіршим сценарієм

Середа, 6 лютого 2013, 16:45

Найгірший сценарій, до якого може вдатися парламентська більшість у теперішній ситуації, це перехід до іншого приміщення для проведення засідань.

Про це у коментарі Тиждень.ua заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Ситуація може розвиватися за різними сценаріями. Можливо, домовляться уже найближчим часом. А може статися так, що блокування затягнеться. І тоді депутати більшості можуть ініціювати відновлення роботи Верховної Ради у силовому режимі", – припустив він.

"Те, що Рибак нібито був проти цього – ще нічого не означає. Навіть під час бійок у парламенті, якщо пролунає заява когось із президії про початок роботи, якесь рішення проголосують і все – цього буде достатньо", – заявив експерт.

За його словами, найгірший варіант, який може статися – це паралельна робота двох частин Верховної Ради.

"Тобто, опозиція працюватиме у цьому залі засідань, а парламентська більшість може зібратися в іншому залі. Адже, такі прецеденти вже були (21 січня 2000 року 239 депутатів зібралися в Українському домі і проголосували за зміну регламенту та відставку спікера Верховної Ради Олександра Ткаченка і його першо­го заступника Адама Мартинюка – Ред.)", – зазначив політолог.

"Це взагалі був би дуже поганий сценарій для розвитку українського парламентаризму, таке відокремлення двох частин парламенту. Це була би нова фаза руйнування парламентаризму в Україні", – наголосив він.

Нагадаємо, що 5 лютого депутати від опозиції заблокували трибуну і президію парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування