Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура: Тимошенко затягує слідчі дії у справі Щербаня. Але ми чекаємо

Середа, 6 лютого 2013, 19:52

Усі матеріали кримінальної справи про вбивство Євгена Щербаня в повному обсязі слідство зможе надати стороні захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко лише після завершення слідства.

Про це заявив начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Андрій Курись, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На сьогоднішній день, коли слідство у справі про вбивство Щербаня триває, і сама Тимошенко ще не надавала свідчень, органи слідства, відповідно до ст. 221 КПК України, надають для ознайомлення адвокатам лише ті матеріали зазначеної кримінальної справи, які не можуть зашкодити слідству", - сказав він.

Курись зазначив, що у зв'язку з тим, що Тимошенко "дала згоду на проведення з нею слідчих дій, проте ще не визначилася з тим, коли вона це робитиме, і з метою недопущення порушення її права на захист, слідство чекає".

За його словами, коли слідчі допитають Тимошенко та оголосять про завершення слідства, стороні захисту будуть надані всі без винятку матеріали справи.

Крім того, Курись повідомив, що в середу, 6 лютого, в Апеляційному суді Києва мав бути допитаний один зі свідків у "справі Щербаня", і в цьому допиті Тимошенко має право брати участь.

Він наголосив, що екс-прем'єру запропонували за допомогою відеоконференц-зв’язку взяти участь у допиті свідка, про що її поінформували. Водночас, за словами Курися, Тимошенко відмовилась ставити питання свідкові, і попросила перенести засідання, посилаючись на необхідність поспілкуватися з адвокатами.

"Як ви знаєте, суд ухвалив рішення про перенесення допиту свідка на завтра. Я наголошую, що суд має допитати свідка з її участю, а не його самого", - додав Курись.

Він також зазначив, що, на думку слідства, екс-прем'єр свідомо затягує процес проведення будь-яких слідчих дій, посилаючись на різні причини.

"Це свідома спекуляція і затягування. Однак ми очікуємо. Адже якщо підсудна має що сказати по справі, то слідство зобов'язане забезпечити їй таку можливість", - зазначив Курись.

Адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк у середу знову заявив, що захисту та екс-прем'єру не дають ознайомитися в повному обсязі з матеріалами "справи Щербаня".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування