Син Богатирьової позбувся акцій скандального підприємства

Четвер, 7 лютого 2013, 12:43

Син керівника МОЗ Раїси Богатирьової Олександр вийшов з числа акціонерів компанії "Фармстандарт-Біолік", яка фігурувала у скандалі з неякісними вакцинами.

6 лютого Богатирьов продав 19% її акцій іншому акціонеру - Олександру Забудкіну, який збільшив свій пакет до 42%, пише Forbes.ua.

Формально Богатирьови більше не мають відношення до "Фармстандарт-Біолік". Однак насправді акціонером компанії став їх старий партнер.

Забудкін - виконавчий директор української компанії "Сінбіас фарма" і член ради директорів російської "Верофарм" (зараз її поглинає "Альфа-груп").

Він також є давнім знайомим сім'ї Богатирьових і їх партнером по ще одній фармкомпанії - донецькій "Сінбіас фарма" (випускає препарати онкогруппи).

Як відомо, у грудні Генпрокуратура ухвалила постанову про проведення перевірки щодо дотримання законодавства Мінзоров’я при закупівлі вакцин виробництва "Фармстандарт-Біолік". Паралельно Державна служба лікарськихзасобів тимчасово заборонила реалізацію вакцини проти гепатиту В виробництва фірми "Фармстандарт-Біолік".

Ці заходи були здійснені у відповідь на звернення депутата від "Батьківщини" Андрія Сенченка, який, посилаючись на матеріалі ЗМІ, стверджував про смерть 11 дітей від щеплень вакциною "Біоліка".

Водночас у Мінздоров’я заявили, що ці випадки не мають відношення до вакцинації. За даними чиновників, у МОЗ є висновки фахівців про інші причини летальних випадків, які просто співпали в часі з введенням вакцини.

Інформація про склад акціонерів "Фармстандарт-Біолік" є відкритою. Так, 55% акцій "Фармстандарт-Біолік" належить російській компанії "Фармстандарт", рештою 45% володіли син Богатирьової Олександр та бізнесмен Олександр Забудкін у приблизно рівних частинах.

Сама Богатирьова неодноразово стверджувала, що її син не має ніякого відношення до "Фармстандарт-Біолік", а його власниками є російські підприємці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування