Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лук'янов каже, що Яценюк розтринькав 8 мільйонів на розкіш і "кнопку"

Четвер, 7 лютого 2013, 13:07

"Регіонал" Владислав Лук'янов заявляє, що за рішенням екс-спікера Арсенія Яценюка близько 8 мільйонів гривень були використані нецільовим чином.

Про це він сказав на брифінгу, пояснюючи свою вимогу до Генпрокуратури порушити справу проти Яценюка за розтрати в час перебування спікером.

"Витрати – 8 мільйонів гривень – не були передбачені в кошторисі витрат Верховної Ради під час роботи спікером Яценюка, і він самовільно використовував ці кошти на ремонти кабінетів, ми часто говоримо про секретарок, водіїв, автомашини, ремонт кабінетів…", - сказав Лук'янов.

"Я хочу отримати офіційну інформацію й, отримавши офіційну інформацію від Верховної Ради, від Рахункової палати, я готую звернення до генерального прокурора", - заявив він.

Лук'янов уточнив, що "8 мільйонів гривень – загальна сума, яка була витрачена нецільовим чином".

"Із них частина коштів була спрямована на зміну системи "Рада", які не узаконені та зроблені з порушенням чинного законодавства, частина коштів витрачена на створення розкішних умов у кабінетах", - пояснив він.

"Ми хочемо в цьому питанні офіційну крапку, щоб не було домислів ні з якого боку й не було подвійного тлумачення даної ситуації", - зазначив також Лук'янов.

За його словами, "навіть найдрібніший чиновник знає, що нецільове використання коштів прирівнюється до крадіжки, за це передбачено законодавством України жорстку відповідальність і ніхто з чиновників не має права самостійно розпоряджатися бюджетними коштами".

"Ми показуємо, що лукава позиція самого Яценюка полягає в тому, що, з одного боку, він намагається декларувати демократичні гасла й експлуатувати їх, з іншого боку, – сам нахабно обдурює суспільство", - заявив "регіонал".

Лук'янов також сказав, що "опозиція демонструє подвійні стандарти й дворушництво" у ситуації зі збором 150 підписів за позачергове засідання парламенту, частина з яких, за даними "регіонала", фальшиві.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...