Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція "заступилася" за ТВІ

Четвер, 7 лютого 2013, 21:31

Віталій Кличко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок звернулися до Нацради з питань телебачення з вимогою повернути телеканал ТВі до усіх базових пакетів операторів кабельного мовлення.

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

У листі до Нацради наголошено, що протягом останніх трьох років ситуація зі свободою слова на українських телеканалах суттєво погіршилась.

"Вітчизняне телебачення використовується здебільшого для забезпечення інформаційно-пропагандистських потреб влади", - вважають депутати.

"Медіа-монополісти узурпували рекламний ринок країни, практично позбавивши фінансових надходжень своїх конкурентів. Ті канали, які не вдалося цензурувати через тиск на їхніх власників, були позбавлені засобів технічного доступу до аудиторії", - йдеться в листі лідерів опозиційних фракцій.

Депутати нагадали, що раніше кабельні оператори масово виключали ТВІ зі списку своїх послуг.

"Причиною таких дій стали погрози, отримані кабельниками від представників влади, що мали на меті фактичне знищення незалежного телемовника напередодні та впродовж парламентської виборчої кампанії", - наголошується в листі.

Як відомо, спочатку канал ТВІ через суперечливе судове рішення був позбавлений ефірних ліцензій, а потім, коли він зосередився на розповсюдженні власного сигналу через кабельні мережі, його почали вимикати і там.

Кабельні оператори масово виключили ТВі зі списку своїх послуг або перевели його із базового, доступного, пакету у дорогі преміум-пакети.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...