Колишній ведучий Кисельов назвав Януковича цілком "політичною твариною"

П'ятниця, 8 лютого 2013, 11:17

 Колишній ведучий ток-шоу "Велика політика" на Інтері Євген Кисельов назвав президента Віктора Януковича розумним і хитрим, і цілком "політичною твариною".

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Кореспонденту".

"Віктор Федорович, якого багато моїх колег люблять зображувати людиною недалекою, в дійсності людина досвідчена, розумна, хитра - цілком" політична тварина ". Він бачить, що ще не прийшла пора для того, щоб змінити Миколу Азарова на Арбузова", - заявив Кисельов

На питання про посилення Сім'ї, Кисельов заявив: "На мій погляд, особистісний фактор у політиці - річ цілком природна, я б тут не згущую фарби".

За його словами, в політиці так часто буває - президент, прем'єр, лідер партії приходить до влади, спираючись на підтримку якихось союзників, самостійних сильних гравців, а потім "потихеньку починає від них позбуватися, консолідувати владу, спираючись на власні креатури, яких він, природно, шукає десь в ближньому колі".

"При цьому видання також поцікавилося, чому в 2011-му в шоу Велика політика практично не з'являлися Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, інші топ-опозиціонери.

"2011-й був так давно, що я вже, чесно кажучи, багато чого не пам'ятаю. Телебачення - це одномоментна історія. До речі, у Кличка в той час був дещо інший статус - знаменитий боксер, чемпіон світу і лише потім, за сумісництвом, - глава невеликої партії, представленої виключно в столичній міськраді. Як тільки у нього з'явилися амбіції на щось більше, він тут же став у мене з'являтися ", - парирував Кисельов.

"Яценюк, Турчинов і іже з ними дуже часто обумовлювали свою появу в студії таким набором умов, які я прийняти не міг. Але навіть не це головне. Лідери опозиції розучилися бути ньюсмейкерами, створювати інформприводи для того, щоб потім виконувати соло в телепрограмах. Що ми від них чули, окрім гучних гасел і нічим не підкріплених словесних випадів на адресу опонентів? ", - зазначив журналіст.

Кореспондент також запитав, як він ставиться до української опозиції.

"Я за нею спостерігаю. Мені здається, що опозиція допускає багато помилок, що опозиція слабка. Слаба в тому числі тому, що вимушена шукати фінансову підтримку там, де її, по ідеї, шукати не можна. Я нічого не стверджую, я лише констатую: надто багато розмов, що Яценюка фінансує Рінат Ахметов, Свободу - Ігор Коломойський і так далі ", - відповів він.

"Є ще одна суттєва річ. Мені здається, що чи не найбільшою проблемою української опозиції є те, що вона самовпевнено не розуміє, що величезна кількість мислячих людей в Україні не можуть пробачити їй бездарного провалу" помаранчевого проекту ", вважають, що вона не виправдала кредит довіри, виданий їй в дні Майдану, і просто втратили в неї віру ", - сказав Кисельов.

"Це не стосується, втім, Віталія Кличка. З цієї точки зору у нього великий потенціал. Але йому треба ще дуже багато працювати над собою, щоб він сам і його політсила сприймалися в суспільстві стовідсотково всерйоз", - заявив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування