Тимошенко визначиться, чи їхати в Київ, за два дні до суду – Власенко

П'ятниця, 8 лютого 2013, 16:24

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко 11 січня визначиться зі своєю позицією щодо участі в допиті свідка в справі про вбивство депутата Євгенія Щербаня, призначеному на 13 січня.

Про це після зустрічі з екс-прем'єром у ЦКЛ №5 (Харків) заявив її захисник Сергій Власенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми обговорили певні речі, ми обмінялися думками й інформацією і взяли перерву до понеділка для того, щоб подумати про те, яким чином діяти в цій ситуації… Юлія Володимирівна прийме рішення у понеділок (11 лютого)", - сказав Власенко.

При цьому він відзначив, що вважає рішення судді Оксани Царевич, що зобов'язує Державну пенітенціарну службу забезпечити доставку Тимошенко в Апеляційний суд Києва 13 січня, "абсолютно незаконним".

"Я вважаю, що дане рішення судді Царевич є абсолютно незаконним, оскільки воно порушує цілу купу норм нового КПК… Зокрема, стаття 135 говорить про те, що якщо особа хворіє або перебуває на лікуванні, то вона не повинна брати участь у слідчих або судових діях. І захист про це говорив неодноразово", - сказав Власенко.

Як відомо, 18 січня генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи про вбивство народного депутата Щербаня.

Екс-прем'єру Тимошенко вручено повідомлення з підозрою її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства Щербаня з корисливих мотивів.

Пізніше заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Пашинський заявив, що досудове слідство у справі про вбивство Євгена Щербаня не завершено, як про це заявляв генпрокурор Віктор Пшонка, а ГПУ просто взяла додатковий час на фальшування справи. 

Згодом у Генпрокуратурі заявили, що Тимошенко затягує слідчі дії у справі Щербаня.

6 лютого слідчий суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич перенесла проведення слідчих дій у режимі відео-конференції в рамках розслідування вбивства Щербаня на 7 лютого 14.00. 

Однак Тимошенко заявила, що не буде брати участь у судовому засіданні, бо не встигає до нього підготуватися.

7 лютого слідчий суддя Печерського райсуду Києва Царевич частково задовольнила клопотання Тимошенко й перенесла проведення слідчих дій у справі про вбивство депутата Євгенія Щербаня на прохання екс-прем'єра на 13 лютого.

Царевич також зобов'язала забезпечити доставку Тимошенко на судове засідання в Апеляційний суд Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування