Яценюк: Табалови ні копійки не платили за місце у списку

П'ятниця, 8 лютого 2013, 21:08

Один з лідерів "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявляє, що батько і син Табалови не платили грошей за те, щоб потрапити у список "Батьківщини".

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Інтер".

"Я несу особисту відповідальність за формування списку. Я несу відповідальність в тому числі і за тих людей – прізвище їх Табалови – які на Біблії клялись, дітьми на Біблії, перед Богом, підписували присягу перед народом України про те, що вони вступлять до фракції "Батьківщина" і ніколи не зрадять. Але ці люди не платили жодної копійки за номер в списку", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що опозиція хотіла цих людей позбавити мандатів, але чомусь ці люди до сьогоднішнього дня з мандатами, незважаючи на порушення.

"Знаєте, чому? Бо вони під протекцією Партії регіонів. На відміну від двох депутатів, яких суд позбавив мандатів. Таких як Табалови залишили, бо вони активно співпрацюють з Партією регіонів", - сказав Яценюк.

Він також пов’язав позбавлення через суд мандатів Павла Балоги та Олександра Домбровського з небажанням цих депутатів співпрацювати з Партією регіонів.

"Сьогодні Партія регіонів через суд ручний – ви знаєте, що у нас чесні, непродажні суди – так от чесний суд щойно відібрав два мандати депутатів. Знаєте за що? Один депутат – Павло Балога – вийшов з фракції Партії регіонів – у нього зразу відібрали мандат. Другий депутат, коли просили, щоб йому не давали мандат, бо були порушення під час виборів, вони йому видали мандат в обмін на вступ в Партію регіонів. Він не вступив у Партію регіонів – у нього відібрали мандат", - сказав Яценюк.

Відповідаючи на питання, як він може прокоментувати публічну ворожнечу Олеся Донія і Олександра Бригинця, попри заяву, що опозиція єдина, Яценюк сказав:

"Ну це в Партії регіонів все просто. Там якщо не в тюрму посадять, то залякають, то бізнес відберуть, то картку відберуть чи мандат. А ми демократи. Частина з тих людей, яких ви назвали, не є членами фракції. Вони мають свою позицію, і я шаную їх позицію", - сказав Яценюк.

"Ми як демократична сила маємо дискусію всередині, але розуміємо, що в нашій єдності є шлях до нашої перемоги. І ми втримаємо цю єдність не лише до президентських виборів", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування