Позбавленням мандатів влада хоче закрити тему персонального голосування

П'ятниця, 8 лютого 2013, 21:09

Незаконне рішення Вищого адміністративного суду України, що позбавила мандатів двох депутатів позафракційників - це маневр влади, покликаний відвернути увагу від питання персонального голосування у парламенті.

Про це заявив директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко в коментарі УНІАН.

"Це ж старовинна тактика Партії регіонів - відвести увагу від серйозної проблеми. Саме на такий ефект в першу чергу розраховано це рішення ВАСУ. На цьому тлі питання персонального голосування, підняте сьогодні опозицією та пресою, відійде далеко на другий і третій план. Вже завтра всі будуть писати про цей прецедент - позбавлення депутатів мандату в суді", - вважає він.

Крім того, на думку політолога, на Домбровському і Балозі відпрацьовується механізм "висмикування" з парламенту найактивніших депутатів.

"При всій моїй повазі ні Павло Балога, ні Олександр Домбровський не є активними депутатами, але їх обрали для того, щоб продемонструвати, що буде з тими, хто особливо проявляв активність і протистоїть в Раді", - підкреслює Небоженко.

Аналітик не виключає, що схожа схема позбавлення депутатства може бути використана проти тих політиків, які вимагають ввести систему персонального голосування "Рада-3". Опозиції в даній ситуації, на переконання політолога, варто проявити згуртованість і опротестувати дане рішення.

Як відомо, сьогодні Вищий адміністративний суд України позбавив депутатських мандатів Павла Балогу і Олександра Домбровського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування