Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Удальцова посадили під домашній арешт

Субота, 9 лютого 2013, 17:50

Басманний суд Москви санкціонував домашній арешт координатора "Лівого фронту" Сергія Удальцова в рамках справи про приготування до організації масових заворушень.

Як передає "Інтерфакс", таким чином, суд у суботу задовольнив відповідне клопотання слідства.

Нова запобіжний захід для Удальцова обраний на строк до 6 квітня. Тоді ж закінчується термін розслідування у його справі.

Під конвоєм координатор "Лівого фронту" буде доставлений в свою квартиру на Затонській вулиці, звідки йому тепер заборонено виходити без дозволу правоохоронних органів. Удальцов не зможе спілкуватися з будь-ким, крім членів сім'ї, адвокатів, слідчих, співробітників ФСВП, користуватися телефоном, інтернетом, отримувати і відправляти листи.

Суд у якості підстав для зміни запобіжного заходу вказав порушення підписки про невиїзд, про які говорили слідчі. У постанові йдеться, що, перебуваючи на волі, Удальцов зможе сховатися, продовжити незаконну діяльність, погрожувати свідкам, знищити докази, або іншим способом вплинути на розслідування.

Суд вказав, що при винесенні постанови врахований вік Удальцова, стан його здоров'я і наявність малолітніх дітей.

Слідчі, крім того, говорили про те, що, маючи зв'язки з керівництвом різних правозахисних організацій і з представниками органів держвлади, Удальцов під підпискою може вплинути за допомогою своїх знайомств на хід розслідування.

Адвокати Удальцова в свою чергу повідомили агентству, що винесена постанова буде оскаржена в Мосміськсуді, де захисники мають намір вимагати скасування обраного запобіжного заходу.

Кримінальну справу стосовно Удальцова, його помічника Лебедєва, а також помічника депутата Держдуми Іллі Пономарьова, активіста "Лівого фронту" Леоніда Развозжаєва було порушено 17 жовтня 2012 року за ст.30 і 212 КК РФ (приготування до організації масових заворушень). Лебедєв і Развозжаєв уже кілька місяців утримуються під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування