Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров: нам продовжують займати, бо не сумніваються у нас

П'ятниця, 1 березня 2013, 20:03

Прем'єр Микола Азаров не сумнівається, що в 2013 році Україна зможе розплатитися за своїми борговими зобов'язаннями.

Про це він заявив в ефірі "Шустер Live".

"У 10-му році у нас економіка лежала в руїнах, а борги були такі ж - 90 мільярдів... У 11-му році ми витримали, таке ж серйозне боргове навантаження. В 12-му році витримали. І 13-й рік у нас розписаний до копійки", - зазначив він.

"Ось пройшло два місяці, ми розплатилися за своїми зовнішніми зобов'язаннями і розплатимося за ним без всяких проблем", - уточнив прем'єр.

При цьому Азаров заявив, що у нього "взагалі ця проблема не викликає жодних сумнівів".

"І вона не лише у мене не викликає сумнівів, вона не викликає у наших кредиторів сумнівів. Нам продовжують займати, тому, що частка нашого боргу до ВВП не порівнянна там з європейськими країнами. Просто не порівнянна", - заявив прем'єр.

"І друге, Україна ні на один день ніколи нікому не заборгувала. Ми кожен день платили, і будемо платити за своїми зобов'язаннями", - додав він

"Єдине виключення становить ось цей позов Росії, пов'язаний з цим контрактом, який нам пред'явили. Ми їм дуже чемно відповіли, що 7 мільярдів доларів ми не вважаємо обґрунтованими, і платити ми не будемо", - зазначив Азаров.

"Ми переплачуємо щорічно 7 мільярдів доларів - це приблизно 60 мільярдів гривень, а що таке 60 мільярдів? Це 4 річних обсяги будівництва доріг, наприклад", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування