Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європарламент терміново узявся за Україну через мандат Власенка

Середа, 13 березня 2013, 09:45

Європейський парламент на засіданні в середу планує розглянути ситуацію в Україні.

В обговоренні українського питання планує взяти участь верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики й політики безпеки, віце-президент Єврокомісії Кетрін Ештон, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Наприкінці минулого тижня джерела в Європарламенті поінформували, що європейські чиновники планують обговорити ситуацію з позбавленням депутатського мандата захисника Юлії Тимошенко у кримінальних справах Сергія Власенка.

Очікується, що Ештон виступить із заявою, після чого пройде дискусія без ухвалення резолюції.

Ініціатором українського питання стала Європейська народна партія, яка внесла його до порядку денного в четвер у Брюсселі в рамках конференції президентів за прискореною процедурою.

"Це було зроблено після того, як стало відомо про рішення суду, яким Сергія Власенка позбавили депутатського мандата", - розповіло джерело.

Також 13 березня відбудеться засідання делегації Європарламенту зі зв'язків із Україною (на чолі з Павлом Ковалем), у рамках якого буде обговорюватися порядок денний Комітету зі співпраці Україна - ЄС, запланованого на 5 квітня в Києві.

Польський євродепутат Марек Міґальський, член Європейської групи консерваторів та реформаторів сказав "Польському радіо", що на сесії Європарламенту в середу у контексті України будуть говорити не лише про ситуацію Власенка.

"Будемо говорити не тільки про справу Власенка, а й про те, що відбувається останнім часом в Україні, у категоріях більш загальних. Говоритимемо про те, чи ситуація в Україні розвивається на добре, чи на зле. Чи Україна віддаляється від перспективи членства в Євросоюзі, чи протягом останніх місяців ситуація покращується, чи погіршується", - сказав він.

"І тут українська влада не може розраховувати на приємні слова. Адже я бачу, що ситуація погіршується. Всі ідеї, які ми переказуємо до Києва, немовби не сприймаються місцевою владою. Демократичні стандарти є в щораз гіршому стані", - сказав Міґальський.

За його словами, "реакція Європарламенту може стати більш подібною на ту, з якою зустрічаються вчинки російських та білоруських політиків – але такий сценарій був би недобрим і для України, і для об’єднаної Європи".

Німецький євродепутат Міхаель Ґалер, представник ЄНП каже, що Європарламент у середу обговорюватиме політичний контекст підписання Угоди про асоціацію та проблеми вибіркового правосуддя:

А польський європарламентар Павел Залєвський, зазначає, що говоритимуть "про те, наскільки важким є процес євроінтеграції України, як українці хочуть цієї інтеграції, однак як багато політичних сил та окремих осіб, які Україну від цієї інтеграції віддаляють".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування