Регіонали підтримають призначення виборів у Києві на 2 червня - Олійник

Четвер, 14 березня 2013, 17:13

Депутат Партії регіонів Володимир Олійник прогнозує підтримку його фракцією проекту постанови про призначення виборів мера Києва і Київської міськради на 2 червня.

Про це він сказав Українським Новинам.

При цьому він також спрогнозував, що за прийняття цього рішення буде необхідна кількість голосів депутатів.

"Якщо ми не проти, ми за, тому що це конституційна норма, то, напевно, й інші повинні своє бажання якось конвертувати в голосування", - сказав він.

Водночас він зазначив, що рішення фракція офіційно ще не приймала з цього питання.

"Я так стверджую у зв'язку з тим, що наші депутати підтримали в комітеті проект постанови за датою цих виборів", - сказав Олійник.

"Ми всі зацікавлені в тому, щоб вибори відбулися, тому що є основний принцип Конституції: безперервність влади. Наприкінці травня завершуються повноваження Київської міської ради тож, безперечно, треба провести вибори", - підкреслив депутат.

Разом з цим він зазначив, що прийняттю цього рішення може зашкодити опозиція, в разі продовження блокування Ради.

Як відомо, депутат Верховної Ради Павло Розенко (фракція партії "Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка") сумнівається в тому, що в парламенті є необхідна кількість голосів на підтримку призначення виборів мера Києва на 2 червня.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак вважає, що для призначення виборів мера Києва і Київської міської ради на 2 червня Раді необхідно прийняти відповідне рішення 19 березня.

Комуністична партія почала підготовку до виборів мера Києва і Київської міської ради.

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендує парламенту призначити вибори мера Києва на 2 червня.

Відповідний проект постанови № 1030 був зареєстрований у Раді 12 грудня 2012 року.

12 липня 2012 року Київрада достроково припинила повноваження мера Леоніда Черновецького, який написав заяву про відставку 1 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування