Син Януковича вважає авто розкішшю і виступає проти мита на них

Четвер, 14 березня 2013, 18:04

Віце-президент Автомобільної федерації Віктор Янукович-молодший виступив проти введення додаткового збору на імпорт автомобілів в Україну.

Про це йдеться на його Facebook-сторінці.

"Як віце-президент Автомобільної федерації України, заявляю, що ми виступаємо категорично проти введення додаткового збору на імпорт автомобілів в Україну, який планують ввести з 13 квітня 2013 року", - заявив він.

"Переконаний, держава повинна, в першу чергу, захищати інтереси своїх громадян, а не окремих компаній. У разі введення збору постраждають сотні тисяч українських автомобілістів, які або будуть змушені платити дорожче, або взагалі відмовитися від машини як транспортного засобу", - йдеться в повідомленні.

"Нам необхідно захищати своїх виробників і піднімати економіку країни, але не забувати, в першу чергу, про споживачів - тобто про людей", - додав Янукович.

"Крім цього, як я вже заявляв раніше - такими методами Україна змусить багатьох імпортерів просто піти з нашого ринку. Держава суттєво втратить надходження до Держбюджету від імпорту автомобілів", - вважає депутат.

"У 2009 році була така спроба - тоді підвищення було на рівні 13%. За оцінками експертів ринку, менш ніж за півроку ми втратили більше 500 мільйонів гривень", - заявив він.

"Також хотів би відзначити, що на сьогоднішній день, на відміну від багатьох розвинених країн, в Україні автомобіль все ще є розкішшю, а не засобом пересування", - сказав Янукович.

"У цьому контексті ФАУ ставить перед собою два завдання: по-перше, не допустити посилювання ситуації, по-друге, зробити автомобілі більш доступними для максимально широкого числа українців. Найближчим часом на майданчику ФАУ ми запропонуємо автомобілістам розглянути ситуацію, що склалася і виробити спільний план дій", - додав він.

Як відомо, 14 березня було опубліковано рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, прийняте 28 квітня 2012 року, про введення з 13 квітня цього року спеціальних мит на імпорт в країну нових легкових автомобілів об'ємом двигуна 1000-1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...