Аренда Гостиного двору коштує 100 гривень на місяць – Фонд держмайна

Четвер, 14 березня 2013, 21:13

21 тисяча гривень - саме стільки коштує Гостиний двір.

Такі дані підтвердили у Фонді держмайна народним депутатам від "Батьківщини".

Згідно з договором оренди, за експлуатацію історичної будівлі на столичному Подолі компанія "Укрпроектреставрація" щомісяця сплачує державі трохи більше 100 гривень.

Натомість, депутати переконані - реальна вартість пам'ятки близько 100 мільйонів, тож оренда мала становити щонайменше 5 тисяч гривень на місяць.

Нардепи наголошують - умови оренди Гостиного двору не переглядалися з 1994 року. У таких діях народні обранці вбачають корупційну схему.

Під час зустрічі голова Фонду держмайна побіцяв перевірити можливість перегляду договору оренди та проведення переоцінки будівлі.

"Вони шукають нібито юридичні підстави змінити ці цифри, але поки ми не прийшли - їм таке в голову не прийшло. Цифри підтверджені, це об'єктивна позиція", - вважає депутат "Батьківщини" Олександр Бригинець.

"Тому що вони затіяли реставрацію, яка коштувала 110 мільйонів по заявкам забудовника, інша сторона - вартість об'єкту, яка коштує 21 тисячу. Тобто це, фактично, передача безкоштовно майна засновникам "Укрреставрації".  У влади сьогодні є бажання провести безкоштовну приватизацію Гостиного двору", - додав його однопартієць Юрій Одарченко.

5 канал

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування