Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал" запевняє, що Тимошенко в 1996 році пройшла в Раду законно

П'ятниця, 15 березня 2013, 09:23

Народний депутат від Партії регіонів Микола Джига, який у 1995-1998 роках був начальником управління МВС у Кіровоградській області, заявляє, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко у 1996 році пройшла в Раду законно.

Про це він заявив "Комерсант-Україна", коментуючи підозри Генпрокуратури щодо того, як Тимошенко у 1996 році пройшла в парламент.

"Ми як міліція забезпечували на виборах у 1996 році громадський порядок і супроводжували виборчий процес. Там абсолютно не було порушень, які б сприяли або заважали перемозі Юлії Тимошенко",— сказав він. 

При цьому в Центральній виборчій комісії доцільність запиту Генпрокуратури також викликала сумніви.

За інформацією видання, відповідь на лист ГПУ був відправлений ще 13 березня. Однак відповісти по суті на більшість поставлених запитань у ЦВК не змогли, оскільки комісія була створена лише в листопаді 1997 року й не могла займатися проведенням і підбиттям підсумків виборів у 1994-1996 роках. 

Представники захисту екс-прем'єра сумніваються в тому, що інформація про вибори середини 1990-х років допоможе ГПУ знайти нові докази причетності Тимошенко до вбивства Євгенія Щербаня.

"18 січня генпрокурор Віктор Пшонка повідомив, що розслідування вбивства Щербаня закінчене. Ні слова про вибори в матеріалах не було. Як це може вплинути на справу Євгенія Щербаня, не розумію", - сказав захисник Тимошенко Олександр Плахотнюк.

На його думку, зараз ГПУ використовує справу Щербаня, щоб мати можливість у рамках цього розслідування витребувати якісь документи й "відкрити нові кримінальні провадження". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...