Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Юристи впевнені, що Костусєв все-таки в кримінальній справі

П'ятниця, 15 березня 2013, 09:40

Юристи компанії "Вікоіл" наполягають, що мер Одеси Олексій Костусєв є фігурантом кримінальної справи.

Про це повідомляє Фокус із посиланням на юриста "Одеської юридичної компанії "Вікоіл" Михайло Коротюк.

За його словами, у заяві, на підставі якої міліцією було відкрито кримінальне провадження, Костусєв значиться як особа, що вчинила злочин.

"Зараз розпочато досудове розслідування. Процесуальний статус мера Одеси буде визначати слідчий у ході кримінального провадження. Олексій Костусєв може бути або свідком, або підозрюваним", - сказав юрист.

Раніше співрозмовник у МВС заявив, що Костусєв не є фігурантом кримінального провадження - ні підозрюваним, ні свідком.

Нагадаємо, в 2004 році будівельна компанія "Викоіл" уклала договір з Одеською міськрадою на забудову 18 га берегових схилів Одеси, орієнтовна вартість яких близько $100 млн.

Однак процес застопорився на етапі затвердження детального плану території, тому що міськрада відмовлялася надавати необхідну документацію.

Після низки судових розглядів 1 березня 2012 Вищий господарський суд зобов'язав одеський міськраді передати компанії "Вікоіл" необхідні документи. За невиконання рішення суду двічі був оштрафований мер Одеси Олексій Костусєв.

Відносно мера Одеси Олексія Костусєва розпочате досудове розслідування за навмисне невиконання рішення суду, меру загрожує до п'яти років тюрми.

Градоначальник заявив, що прийме всі заходи, щоб рішення не було виконане.

"Якщо знадобиться, ми проведемо позачергову сесію Одеської міської ради, звернемося до президента України Віктора Януковича", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...