Хакером Anonymous виявився один із журналістів Reuters

П'ятниця, 15 березня 2013, 09:55

Журналіста інформагентства Thomson Reuters Метью Кейса звинувачують у тому, що він був учасником хакерської групи Anonymous.

Про це повідомляють Радіо "Свобода" і CyberSecurity.ru.

26-річного Метью Кейса, помічника медіа-редактора блоку соціальних новин інформагентства, прокуратура Лос Анжелеса звинувачує в незаконному проникненні в захищені комп'ютерні системи, незаконному отриманні доступу до закритої інформації, крадіжці цієї інформації і її наступному розголошенні.

Зокрема, його підозрюють у причетності до злому ІТ-ресурсів газети The Los Angeles Times у грудні 2010 року.

Згідно з американським законодавством, Кейсу загрожує до 10 років тюремного ув'язнення й до 250 000 доларів штрафу, якщо він буде визнаний винним за всіма пунктами.

Американські ЗМІ також повідомляють, що Кейс до Reuters працював на каліфорнійському телеканалі KTXL Fox 40. Як телеканал, так і газета The Los Angeles Times належать холдингу The Tribune Company, який також видає газету Chicago Tribune і низку інших видань.

Усі холдингові видання мають одну й ту ж систему публікації й поширення контенту, тому не виключено, що Кейс скористався службовими даними для крадіжки інформації.

Як ідеться в судових документах, Кейс використовував у Anonymous нікнейм AESCracked і активно спілкувався з іншими учасниками групи через IRC-канали в інтернеті.

В одній із чат-сесій Кейс обмовився про те, що він був працівником Tribune і на той момент у нього був доступ до CMS-системи, яку використовували в компанії. Це дозволяє публікувати дані на сайтах, отримувати доступ до закритих даних і виконувати низку інших дій.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News