Львів, Франківськ та Тернопіль засипало місячною нормою снігу

П'ятниця, 15 березня 2013, 10:07

На території Івано-Франківської та Львівської областей рух транспортних засобів ускладнений через сильний снігопад, опади тривають.

Про це повідомляє прес-служба департаменту ДАІ.

Для розчищення доріг від снігу і уникнення утворення заторів служба автомобільних доріг Івано-Франківської області за погодженням з Державтоінспекцією ввела тимчасове обмеження на рух транзитного вантажного транспорту на деяких ділянках автодоріг.

Так, обмежено рух на ділянках: М – 12 Стрий - Тернопіль - Кіровоград - Знам'янка км 44-76; Н-09 Мукачево - Львів км 249-388; Н-10 Стрий - Чернівці - Мамалига км 18-129; Н-18 Івано-Франківськ - Тернопіль км 0-30.

У Івано-Франківській обладміністрації повідомили, що у зв'язку зі складними погодними умовами комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендує всім суб'єктам господарської діяльності, незалежно від форм власності, скоротити робочий день у п'ятницю до 13.00.

Проблеми з рухом транспорту також зафіксовані у Львівській області через сильний снігопад.

Заступник начальника управління розвитку інфраструктури Львівської ОДА Віктор Чайко повідомив, що станом на ранок 15 березня до близько 300 сільських населених пунктів на Львівщині немає доїзду, повідомляє ZIK.

Львів Фото Соломії Вітвіцької
Львів Фото Соломії Вітвіцької

В. о. начальника відділу метеопрогнозів Львівського гідрометцентру Лариса Луцан повідомила, що "нічого аномального у синоптичній ситуації, що склалась на Львівщині, немає".

"Сім’я циклонів, які наробили біди у Франції, Німеччині та Бельгії, тепер прийшли в Україну. Згадаємо також, що березень - це ще не весна, це тільки, як кажуть у народі, "передвесна". Для березня така погода – звичайне явище", - зазначила вона.

Тернопіль з Твітера Vitaly Veryha
Тернопіль з Твітера Vitaly Veryha

Працівники ДАІ не випускають транспортні засоби з Тернополя у зв'язку з ускладненням погодних умов.

Як повідомив УНІАН інспектор сектору зв'язків з громадськістю обласної Державтоінспекції Василь Барановський, також пости ДАІ обмежують рух транспорту на всіх виїздах і в'їздах в область.

"З Тернополя не випускаємо, щоб люди не опинилися в заторах та снігових пастках, оскільки через заметілі дороги замітає снігом. По області пости ДАІ пропонують водіям легкових автомобілів повертатися додому, великотоннажний транспорт відправляємо на місця відстою, поки не нормалізуються погодні умови", - сказав Баранівський.

Через прогнозоване погіршення погодних умов у Тернополі скасовано заняття у всіх школах міста.

За два дні на Львівщині випало від 60 до 90% місячної норми. Висота снігового покриву збільшилась порівняно із ранком 14 березня і становить на ранок 15 березня від 17 до 25 сантиметрів, цитує синоптика "Погляд". 

Гірники з Твітера AleNKovch
Гірники з Твітера AleNKovch

Складна ситуація спостерігається і на гірських перевалах, де застрягли 200 фур. Звільняти автомобілі із снігового полону приїхали бригади МНС і військова техніка. Були встановлені три пункти обігріву, послугами яких скористались близько 200 осіб.

Дрогобич з Твітера Roxolanka
Дрогобич з Твітера Roxolanka

Вночі 16 березня по північній частині території ще матимуть місце сильні снігопади - це Бродівський, Сокальський та Радехівський райони.

Детальний фоторепортаж тут

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...