Яценюк розповів, як акції планувалися під Кличка, але той не прийшов

Понеділок, 18 березня 2013, 13:44

Рішення про проведення акції "Вставай, Україно!" приймалось втрьох - Арсенієм Яценюком, Олегом Тягнибоком та Віталієм Кличком.

Про це розповів лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк в інтервью після опозиційного маршу у Львові.

Коментуючи відсутність на акціях протесту лідера партії "Удар" Віталія Кличка, він заявив, що "ми спеціально підлаштовували дати акцій під те, щоб Віталій повернувся – перенесли дату першої акції у Вінниці з середи на четвер, але напевно у Віталія виникли певні складнощі".

"Він (Кличко) у вівторок написав мені повідомлення, що буде відсутній в Україні. Я думаю, в понеділок ми побачимось, і буде можливість переговорити", - зазначив Яценюк.

Глава фракції "Батьківщини" відмовився розцінювати такий крок Кличка, однак уточнив, що "рішення про акцію приймалось нами втрьох - мною, Олегом Тягнибоком та Віталієм Кличком".

"Сподіваюсь, що це рішення буде виконуватись втрьох", - зазначив він.

"Наприклад, добре, що за декілька годин перед акцією "Удар" все-таки приєднався до маршу та мітингу в Вінниці. Думаю, що просто Віталія в Києві не було і не дійшла вчасно команда. Вони - наші партнери, і на мітингах народні депутати від "Удару" завжди мають можливість виступити", - уточнив Яценюк.

"Якщо ми дійсно щирі в тому, що не просто боремося за президентський офіс - це надто дріб'язково, а хочемо змінити країну, то всім нам треба усвідомити одну просту істину: ніхто з цієї четвірки не виграє президентські вибори наодинці. Ніколи, ні при яких обставинах! Виграємо лише тоді, коли три опозиційні сили будуть єдині, і це освятить Юлія Тимошенко, або сама візьме безпосередню участь у цих виборах", - пояснив свою позицію щодо Кличка опозиціонер.

Як відомо, лідер партії "Удар" Віталій Кличко не був присутній на жодному мітингу опозиції: у Вінниці, Ужгороді та Львові.

При цьому у п’ятницю Кличко відвідав боксерський поєдинок В'ячеслава Узєлкова та Дуду Енгумбу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News