Рішення ЦВК про "заміну" Власенка незаконне – "Батьківщина"

Понеділок, 18 березня 2013, 19:18

Центрвиборчком своїм рішенням про позбавлення депутатського мандата Сергія Власенка підтвердив незаконність рішення, ухваленого раніше Вищим адмінсудом.

Про це йдеться в заяві, розповсюдженій "Батьківщиною".

"Провладна частина ЦВК 18 березня 2013 року визнала обраним та зареєструвала іншого депутата замість Власенка. Таким чином Центрвиборчком остаточно оформив та розділив відповідальність за раніше ухвалене незаконне і антиконституційне рішення ВАСУ, яким Власенка було достроково позбавлено депутатських повноважень", - зазначили у прес-службі.

"При цьому, як відомо, суд проігнорував документи, зокрема, листи Генпрокуратури, Київської колегії адвокатів, які підтверджували, що Власенко не займався адвокатською діяльністю, а виступав в судових процесах над Юлією Тимошенко як захисник на громадських засадах", - додали в "Батьківщині".

"Таке політично вмотивоване рішення ВАСУ стало черговим відвертим прикладом застосування вибіркового правосуддя в Україні по відношенню до політичних опонентів режиму Януковича та значно віддалило перспективу підписання Угоди про Асоціацію України з Євросоюзом", - зазначили у політсилі.

"Ускладнення стосунків із ЄС після винесення такого відверто незаконного рішення була змушена визнати в тому числі і українська влада", - йдеться у заяві.

"В об’єднаній опозиції чудово розуміють, що знайти справедливість в ЦВК в нинішньому її складі та у вітчизняних судах, які повністю підконтрольні замовникам політичної розправи над опозиційними діячами, – неможливо", - зазначили у "Батьківщині".

"Саме тому на рішення ВАСУ по справі Власенка було складено та подано скаргу до Євросуду з прав людини, і в "Батьківщині" очікують на її оперативний та об’єктивний розгляд", - заявили у політсилі.

"Переконані, що рішення в цій справі та по іншим скаргам, поданим до ЄСПЛ Юлією Тимошенко і Юрієм Луценком, нарешті, зупинять той правовий "беспредєл", який відбувається в Україні", - додали у прес-службі.

Як відомо, ЦВК визнала обраним та зареєструвала народним депутатом Романа Стаднійчука замість Сергія Власенка, якого Вищий адміністративний суд достроково позбавив повноважень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування