Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За роки Януковича опозиція зробила п'ять спроб "повстання"

Вівторок, 19 березня 2013, 16:26

Усі масові акції протесту, які опозиція ініціювала за часів правління президента Віктора Януковича, закінчувалися безуспішно.

Про це у вівторок пише Тиждень.ua.

Як відомо, 9 березня глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк оголосив про початок народного повстання проти режиму Януковича. 14 березня опозиція розпочала акцію "Вставай, Україно!".

Протягом двох місяців марші й мітинги, у рамках акції, пройдуть в усіх обласних центрах, а завершиться вона всеукраїнським маршем у Києві 18 травня. На разі, мітинги відбулися у ВінниціУжгороді та Львові

У вересні 2012 року Яценюк прогнозував новий Майдан у разі перемоги Партії регіонів на парламентських виборах. Не виключав нового Майдану і лідер "Свобода" Олег Тягнибок.

Представники опозиції закликали українців прийти у ніч підрахунку голосів, 28 жовтня, до своїх виборчих дільниць для того, аби захистити результати волевиявлення.

Проте безстрокова акція протесту проти фальсифікацій біля ЦВК, протривала лише тиждень.

3 липня 2012 року Верховна Рада ухвалила закон "Про засади державної мовної політики". У той самий день, біля Українського дому в Києві розпочалася акція протесту. Кілька народних депутатів оголосили безстрокове голодування.

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок закликав до всеукраїнської мобілізації, "до зброї". Хвиля протестів прокотилася по всій Україні. 6 липня учасники мітингу ухвалили резолюцію, в якій оголосили про початок акції "Україна проти Януковича" (щодо збору підписів за відставку президента). Її метою було призначення дострокових виборів президента і парламенту.

Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк запевнив, що якщо в результаті акції Віктор Янукович не покине свій пост, "ми його 29 жовтня приберемо". Того ж дня, народні депутати припинили голодування.

7 липня учасники акції на захист мови біля Українського дому заявили, що не підтримують заяву опозиції і пообіцяли продовжувати протести до скасування ухваленого парламентом мовного закону. Деякі активісти продовжували залишатися біля Українського дому до жовтня.

У рамках акції "Україна проти Януковича" було організовано збір підписів для судового позову проти президента Януковича. 20 серпня 2012 року голова ради об'єднаної опозиції Яценюк подав позов у Вищий адміністративний суд. До позову приєдналося більше 309 тисяч осіб.

Проте суд повернув Яценюку позовну заяву, мотивуючи це тим, що у ній не викладено обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги та не надано доказів на підтвердження цих обставин.

5 серпня 2011 року було заарештовано екс-прем’єра Юлію Тимошенко. У той же день народні депутати ухвалили рішення про безстрокову акцію протесту. Біля Печерського суду в Києві було розгорнуто наметове містечко, в якому активісти протестують і досі. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування