"Регіони" і опозиція зривають строки й воюють за місце Балоги

Середа, 20 березня 2013, 08:44

Комітет з парламентського співробітництва з ЄС дотепер не сформований, незважаючи на те, що середа – це крайній строк для його формування.

Про це пише газета Комерсант-Україна.

У середу комітет Верховної ради з питань євроінтеграції спробує завершити формування КПС із Європарламентом.

Як уже повідомлялося, думки представників Партії регіонів  і опозиції розходяться в оцінці кількості місць партії влади в його складі.

Ще 10 січня комітет одноголосно ухвалив рішення щодо того, що квота ПР у КПС становить сім місць, однак потім члени ПР вимагали виключити зі складу КПС позафракційного депутата Віктора Балогу й надати їй вісім голосів.

Знайти компроміс по даному питанню досі не вдалося. 

Видання, ґрунтуючись на переписці глави комітету з євроінтеграції Григорія Немирі й глави фракції ПР Олександра Єфремова, відзначає, що суперечка ведеться про соті долі фракційної квоти.

У ПР, виходячи із чисельності фракції в 209 депутатів ( імовірно, враховуючи також позафракційного спікера Володимира Рибака), порахували квоту в 7,51 або округлили до 8 людей.

Немиря ж заперечив, що в ПР усього 208 мандатів, що дає квоту в 7,48 або округлено — 7 людей.

У захист ПР вступила Компартія, повідомивши: вона жертвує партії влади 0,15 своєї квоти, що знову дозволяє округлити квоту до 8 голосів. Однак передача квот не передбачена в регламенті, заперечили члени опозиції. 

Суперечка викликає роздратування навіть у євродепутатів, що вважаються лобістами української влади.

Європарламент уже попередив Київ: КПС має бути сформований 20 березня.

У Партії регіонів запевняють, що дедлайн не буде зірваний.

"Засідання відбудеться 3-5 квітня. Делегація буде сформована й прийме у ньому повноцінну участь",- заявила замголови комітету з євроінтеграції Ірина Бережна, додавши, що як і раніше наполягає на виключенні квоти позафракційних із КПС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування