Рибак покликав до себе лідерів фракцій через вибори у Василькові

Середа, 20 березня 2013, 10:25

Опозиція відмовляється продовжити голосування про призначення місцевих виборів через те, що Партія регіонів провалила голосування про призначення дострокових виборів у Василькові.

За рішення про вибори у Василькові проголосували лише 171 депутат. Пізніше депутати провалили голосування за призначення виборів мера в Алчевську.

"Опозиційні фракції не будуть голосувати за пропозиції комітету крім міста Києва, поки ми не повернемось до голосування мера міста Василькова", - заявив один з лідерів Батьківщини Олександр Турчинов. 

У свою чергу заступник голови профільного комітету Руслан Князевич заявив,що на комітети проголосували за призначення виборів мера Василькова

Після цього опозиція не підтримувала інші голосування і провалювала їх.

Спікер Володимир Рибак оголосив перерву та покликав лідерів фракції на погоджувальну раду.

Своє небажання голосувати за вибори у Василькові Партія регіонів на засіданні ВР пояснювала рішенням Васильківського міськрайонного суду. 

Цей суд задовольнив подання депутата Васильківської міськради від Партії промисловців і підприємців Сергія Сєргєєва, наближеного до екс-мера Сергія Іващенка.

У позові Сєргєєв просив визнати подання клопотання до ВР з проханням призначити позачергові вибори Васильківського міського голови Київської області протиправним.

Як відомо, 5 листопада 2012 року повноваження мера Василькова Сергія Іващенка були припинені за його бажанням.

Наразі повноваження мера виконує секретар Васильківської міськради Олександр Скиба, який представляє Партію промисловців і підприємців. Його вважають людиною, підконтрольною екс-меру Іващенку.

Васильків входить до 94 "проблемного" округу, де опозиціонер Віктор Романюк боровся за мандат з Тетяною Засухою. ЦВК не змогла встановити результати виборів у цьому окрузі, тут мають бути признчені перевибори до ВР.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News