Власенку загрожує арешт - заступник глави фракції

Середа, 20 березня 2013, 13:47

Імовірність арешту захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка є дуже високою.

Про це сказав заступник глави фракції "Батьківщина" Сергій Пашинський в інтерв’ю "Тижню".

"Ризик однозначно є. Єдине, що поки що зупинило владу - це жорстка реакція міжнародної спільноти", - зазначив політик.

За його словами, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін визнав, що проти Власенка порушено цілу низку кримінальних справ за заявами колишньої дружини Наталії Окунської.

"Мені особисто перший заступник генпрокурора Кузьмін при зустрічі розказував, що на Власенка за заявами Окунської порушено багато кримінальних справ. Тобто поки що йде тиск. Якщо він не досягне мети, будуть арешти", - сказав Пашинський.

Він також повідомив, що за позовом Окунської заарештовано його власне майно.

"Пані Окунська подала позов - чомусь до Дарницького суду - про захист честі та гідності після того, як у лютому я з нею 40 хвилин поспілкувався під телекамери каналу "1+1". Виявляється, я їй завдав колосальних моральних збитків, які вона оцінила в 4,5 мільйони гривень. І от нібито на забезпечення цього позову заарештовано все моє майно, і не тільки моє", - сказав Пашинський.

Він зазначив, що прокуратура намагається арештувати майно його синів. Уточнити, яке саме майно перебуває під загрозою, депутат не побажав.

Водночас політик спростував раніше поширену інформацію про те, що судові виконавці арештували належні йому кілька автомобілів та катерів.

"Те моє майно, котре арештували, є в моїй публічній декларації. Зокрема - два легкових автомобілі та рибальський човен", - пояснив Пашинський.

Він також припустив, що арештоване майно можуть продати з аукціону.

"Якщо приймуть таке рішення суду, то обов’язково продадуть. Власне, у мене в цьому немає сумнівів… Коли мене арештували вперше, в 2002 році, то був заарештований мій джип. Так знаєте, за скільки його продали? За 10 тисяч доларів. На другий день після мого арешту", - розповів депутат.

За його словами, йшлося про джип Toyota Landcruiser.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News