Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Відсутність Кличка на мітингах опозиції може вдарити по його рейтингу – експерт

Середа, 20 березня 2013, 14:41

Відсутність на акціях протесту опозиції лідера УДАРу Віталія Кличка може негативно позначитися на його особистому рейтингу та рейтингу його політичної сили.

Про це пише Тиждень.ua з посиланням на голову правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимира Фесенка.

"Це, звісно, проблема для Кличка. Як на мене, все ж таки були розбіжності в інтересах. Думаю, проведення акцій була більша ініціатива "Батьківщини" і "Свободи", у Кличка – були свої плани", – сказав політолог.

Він додав, що якщо Кличко братиме участь в цих акціях, то проблема буде знята.

"Якщо ні, то це може певною мірою вдарити і по рейтингу УДАРу, і Кличка. Але все залежатиме від того, чи Кличко проявить себе і в інших форматах, на інших площадках, тоді не буде таких наслідків", – додав Фесенко.

З цим погоджується і директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко.

"Я думаю, що може вплинути на нього і на його рейтинг, тому що в період останньої фази виборчої кампанії і першої фази діяльності Верховної Ради, особливо конфліктів більшість-опозиція, Кличко почав асоціюватися з опозиційним табором", – зазначив експерт.

Якименко також додав, що Клично – це політик, який перебуває між двома таборами: Партія регіонів-комуністи і "Батьківщина" – "Свобода".

"У нього немає третьої позиції, у такому випадку його (Кличка) участь була би більш органічна в діях опозиції. Розстановка політичних сил на даний момент не залишає йому місця для цієї третьої сили. На попередніх виборах 2006 і 2008 років ті, хто претендував на цю роль, або просто маргіналізувалися, або змушені приєднатися до одного з полюсів",– зазначив Якименко.

Він додав, що вочевидь Кличко не бере участь в акціях опозиції, "оскільки в нього є бажання позиціонуватися, як окремий лідер окремої політичної сили".

Як відомо, опозиція розпочала всеукраїнську акцію 14 березня. Упродовж двох місяців марші й мітинги пройдуть у всіх обласних центрах, а завершиться вона всеукраїнським маршем у Києві 18 травня.

Мітинги вже відбулися у Вінниці, Ужгороді та Львові. Акції очолювали голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк та лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок. Віталія Кличка на мітингах не було.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування