У МЗС запевнили, що вже врахували зауваження Єврокомісії

Середа, 20 березня 2013, 23:02

Міністерство закордонних справ взяло до уваги щорічний звіт Єврокомісії про прогрес у реалізації Європейської політики сусідства щодо України у 2012 році.

Про це повідомила прес-служба МЗС.

"Документ відображає дедалі ширший спектр питань насиченого порядку денного відносин Україна-ЄС, що свідчить про сталу тенденцію до поглиблення та активізації двосторонньої взаємодії", - сказано у заяві.

МЗС відзначило "об’єктивну оцінку досягнень у двосторонніх відносинах та позитивних зрушень у процесі реалізації реформ в Україні", серед яких - парафування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та узгодження подальших кроків з метою її підписання.

Окрім того, серед досягнень: прогрес у реформуванні системи правосуддя, зокрема набуття чинності новим Кримінальним процесуальним кодексом, схвалення законодавства про адвокатуру та свободу зібрань, створення Національного превентивного механізму, започаткування діяльності Конституційної асамблеї.

Також, за повідомленням МЗС, це прогрес в енергетичній сфері та імплементації Плану дій щодо лібералізації візового режиму, підписання оновленої Угоди про спрощення оформлення віз.

"Позитивно відзначається співпраця у сферах зовнішньої політики, досліджень і технологій, освіти, культури, охорони здоров’я, транспорту, екології, участі у програмах ЄС тощо", - сказано в заяві відомства.

"Попередній аналіз звіту свідчить, що основні рекомендації, які містяться в цьому документі, вже враховані українською стороною, зокрема у контексті завдань, визначених указом президента від 12 березня 2013 року "Про невідкладні заходи щодо євроінтеграції", а також розпорядженням Кабміну від 13 лютого 2013 року "Про План першочергових заходів щодо інтеграції України до ЄС у 2013 році", - йдеться в заяві.

"За результатами комплексного вивчення документа відповідні пропозиції будуть внесені на розгляд причетних міністерств і відомств України з метою подальшого обговорення в рамках діяльності спільних з ЄС робочих органів", - додали у відомстві.

"Вкрай важливо усвідомлювати, що ключем до вирішення багатьох зауважень звіту є підписання та подальша імплементація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, оскільки цей документ стане інструментом докорінної модернізації усіх сфер життя Української держави відповідно до стандартів ЄС", - зазначили в МЗС.

"У цьому контексті, відповідно до домовленостей, досягнутих за результатами саміту Україна-ЄС 25 лютого 2013 року, українська сторона вживає дієвих кроків в напрямку до підписання Угоди про асоціацію восени цього року", - підкреслили у відомстві.

"З урахуванням існуючої динаміки політичного діалогу між Україною та ЄС та налаштованості сторін розбудовувати подальші взаємини на основі принципів політичної асоціації та економічної інтеграції, сьогодні Україна та ЄС мають історичну нагоду не лише вивести на якісно новий рівень двосторонні відносини, але й таким чином надати потужного поштовху подальшому розвитку ініціативи "Східне партнерство", - підсумували в МЗС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування