Напругу знято: Верховна Рада призначила вибори у Василькові і Алчевську

Четвер, 21 березня 2013, 09:17

Верховна Рада призначила позачергові вибори мера Василькова на 2 червня 2013 року.

За таке рішення висловилися 343  депутата.

Перед цим спікер Володимир Рибак повідомив, що профільний комітет рекомендував парламенту призначити вибори мера.

Після голосування Верховна Рада також призначила позачергові вибори мера Алчевська також 2 червня. За це рішення проголосували 352 депутати.

Далі депутати голосують за призначення виборів у інших населених пунктах. Наступним має розглядатися питання щодо виборів у Києві.

Призначення виборів у Василькові у середу стало каменем спотикання в роботі парламенту, оскільки депутати від більшості не підтримали проведення виборів, посилаючись на рішення васильківського місьрайонного суду про щодо визнання протиправним рішення Васильківської міськради звернутися до ВР з проханням призначити позачергові вибори мера..

Тоді опозиція заявила, що не голосуватиме за призначення виборів у інших населених пунктах, а тому голосування показали, що парламенту не вистачає голосів для призначення позачергових виборів.

Як відомо, Васильків входить до 94 "проблемного" округу, де опозиціонер Віктор Романюк боровся за мандат з Тетяною Засухою. ЦВК не змогла встановити результати виборів у цьому окрузі, тут мають бути признчені перевибори до ВР.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...