Українці в рівній мірі підтримують ЄС і Митний союз

Четвер, 21 березня 2013, 12:24

Українці розійшлися в думках щодо перспективи вступу України в Митний союз і підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціологи з 23 лютого по 11 березня.

Згідно з результатами соцдослідження, 41% респондентів вважають, що краще вже зараз вступити в Митний союз і Єдиний економічний простір, 39% виступають за підписання договору про асоціацію з ЄС (різниця статистично не значима). 19% респондентів не визначилися.

На запитання "Якби найближчої неділі відбувався референдум про те, до кого приєднатися Україні - до ЄС чи союзної держави Росії і Білорусії, то як би ви вчинили?" 38,4% опитаних віддають перевагу вступу України в союзну державу Росії й Білорусії.

37,9% - прихильники членства в ЄС (різниця статистично не значима). 11% респондентів не брали б участі у такому референдумі, 12% не визначилися зі своєю позицією з цього питання.

Респондентів також запитали, чи підтримують вони вступ до ЄС за умови, що це призведе до запровадження віз з країнами, які не є членами ЄС, у тому числі з Росією.

45% опитаних вважають, що краще, щоб Україна не стала членом ЄС і мала відкриті кордони з Росією, 34% підтримують вступ до ЄС, навіть якщо це призведе до візового режиму з Росією. 19% респондентів не змогли відповісти на запитання.

Методом інтерв'ю опитано 2760 респондентів, що мешкають в усіх областях України (включаючи місто Київ) і в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старше 18 років.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 2.8% для показників близьких до 50%; 2.4% - для показників близьких до 25%; 1.7% - для показників близьких до 10%; 1.2% - для показників близьких до 5%.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування