Опозиція розробляє варіанти щодо київських виборів

Четвер, 21 березня 2013, 12:34

В опозиції заявляють, що можуть внести іншу постанову щодо призначення виборів у Києві, щоб не чекати півроку.

Про це розповів журналістам депутат від Батьківщини Микола Томенко, відповідаючи на питання, яким чином парламентарі будуть виходити з ситуації, якщо в четвер не вдасться  повернутися до розгляду проваленої постанови по Києву.

"Є різні варіанти, в тому числі ми можемо внести постанову з іншою датою (реєстрації) і проголосувати її", - сказав він.

"В разі, якщо існує політичне бажання проводити вибори, то можна це зробити. Але ще раз кажу, що за сценарієм Партії регіонів, вибори мають відбутися або в 2015 році, або тільки вибори міського голови пізнім літом, коли в Києві не буде половини населення", - додав Томенко.

За його словами, опозиціонери розробляють спільну позицію щодо того, чи повертатися до переголосування проваленої постанови, оскільки після прийняття її в першому читанні "Партія регіонів буде розказувати, що вони день і ніч працюють над її вдосконаленням протягом тривалого часу".

"Ми розуміємо, що без нас рішення (щодо першого читання) не проходить. І з одного боку, якщо ми зараз голосуємо, то ми граємо в гру Партії регіонів, а з іншого боку ми можемо зробити хоча б один крок до призначення виборів", - сказав Томенко.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов в черговий раз заявив, що його депутати згодні лише на те, щоб проголосувати постанову в першому читанні, і очікувати на рішення КС, попросивши його розглянути це питання як невідкладне, "щоб через два тижні повернутися до цього і ухвалити юридично вивірене рішення".

"А від того, що зараз хтось буде переставляти коми, нічого не зміниться. Тому Партія регіонів підтримає постанову в першому читанні", - сказав Єфремов.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування